Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Tatlısu Kavşağında çalışmalar başladı

Tatlısu Kavşağında çalışmalar başladı

Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde bulunan Tatlısı Köy Yolu Kavşağı olarak bilinen alana yetkililer el koydu.

Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde bulunan Tatlısı Köy Yolu Kavşağı olarak bilinen alana yetkililer el koydu.
Araç trafiği için ciddi tehdit ve tehlike oluşturan söz konusu kavşakta artık trafik kazalarının yaşanmamasını için harekete geçildi. Bugünkü durumu ile sık sık ölümlü ve yaralı trafik kazası yaşanmasına neden olan ve adı ölüm kavşağına çıkan Erdek-Bandırma karayolu 10. kilometredeki kavşağın yenileme ihalesi yapıldı.
Aşağı Yapıcı, Tatlısu ve Karşıyaka Beldesi`ne gidip gelenlerin korkulu rüyası haline gelen kavşağın güvenli bir kavşak haline getirilmesi için başlatılan çalışmalar hafta başından bu yana devam ediyor.
Hasyol İnşaat-Hasan İçten firmasına 1 milyon 600 bin liraya yapımı ihale edilen köprülü kavşak şeklinde inşa edilecek yeni kavşak sayesinde trafik kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Projeye göre; Bandırma ve Erdek`ten Tatlısu köyü istikametine gidecek olan araçlar anayol altındaki köprüden geçecekler. Erdek-Bandırma istikametinde seyredecek araçlar da köprü üstünden geçmeleri nedeniyle diğer yöndeki araçlarla karşılaşmayacakları için Tatlısu Kavşağı emniyetli bir güzergah haline gelmiş olacak. Bandırma- Erdek 22 kilometre olan ve sık virajların bulunduğu eski karayolu büyük bir bölümü bölünmüş yol olarak yapılmış ancak Tatlısu kavşağı modern bir biçimde yapılmadığı için sık sık trafik kazaları meydana gelmiş bu arada bazı vatandaşlar da hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı