Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Tatlısu kavşak inşaatı meğerse bitmemiş

Tatlısu kavşak inşaatı meğerse bitmemiş

Erdek-Bandırma Karayolunun 10. kilometresinde yer alan Tatlısu Kavşağı olarak nitelenen bölgeye yapılan kavşak inşaatı meğerse bitmemiş.

Erdek-Bandırma Karayolu`nun 10. kilometresinde yer alan Tatlısu Kavşağı olarak nitelenen bölgeye yapılan kavşak inşaatı meğerse bitmemiş.
Erdek-Bandırma karayolunu kullanan sürücüler için, tehlikeli noktaların başına alınan Erdek-Bandırma karayolu güzergahı nın 10. kilometresine yapılan Tatlısu Kavşağının araç sürücüleri için tehdit ve tehlike oluşturması üzerine, bu yolu günün 24 saati kullanan Erdek-Bandırma arası toplu yolcu taşımacılığı işini yürüten Erdek S.S. Minibüs-Midübüs-Otobüs Taş. Kooperatif Başkanı Necati Elmas`la görüştük.
Kooperatif Başkanı Elmas, Tatlısu Kavşağının yapım çalışmaları devam ederken, kazı çalışmaları sırasında antik buluntuların çıktığını, bu nedenle kavşak yapım işinin % 100 randımanlı olarak tamamlanmayıp, karayollarının söz konusu inşaatı halen yüklenici firmadan teslim almadığını anlattı.

Tatlısu Kavşağı inşaatı hakkında, Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı`na bağlı Bursa Ulaştırma 14. Bölge Müdürlüğü ile irtibata girdiğini söyleyen Elmas, Tatlısu Kavşak bölgesinde yapılan inşaat çalışmalarının aslında bitmediğini, inşaat çalışmalarının başladığı ilk tarihlerde, karayolunun her iki tarafına sürücüler için konulan trafik işaret levhalarının yerinden kaldırılmamasının kavşak inşaat bölgesinin halen şantiye halinde olmasını göstermektedir şeklinde konuşup, araç sürücülerinin bu bölgeden araçlarıyla geçerken, yol kenarlarındaki trafik işaret levhalarına kesinlikle uymasını istedi.
Domuz sürülerine önlem tel örgü düşünülüyor
Söz konusu bölgeye çok yakın olan sazlık bölgeden, Edincik istikametine doğru karayolu üzerine aniden domuz sürülerinin çıktığını, bu yaşanan sorunun günün 24 saati boyunca sık sık yaşandığını, bunun sonucunda da bölgede sık sık şimdilik araç hasarlı trafik kazası meydana geldiğini belirten Elmas, bu güne kadar buradan araçlarıyla geçen sürücülerin karşısına aniden fırlayan yabani hayvanlar nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında ölümün yaşanmamasını ise şansa bağladı.
Elmas, "Araç sürücüleri için çok ciddi sorun oluşturan bu yaşananları sona erdirebilmek adına, geçmiş dönemlerde AK Parti Erdek eski İlçe Başkanlığı görevini yapmasından dolayı, Bandırma Balıkçı Barınağı`nın açılış töreni için 21 Şubat 2011`de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Bandırma`ya gelen, Bursa Ulaştırma 14. Bölge Müdürü`ne, Tatlısu Kavşağı bölgesinde karayoluna aniden çıkan domuz sürülerinde her geçen gün sayısal anlamda artış olduğunu anlattığını" belirtti.
Domuz sürülerinin karayoluna çıkmaması için ne gibi önlem alınabilir? Sorusuna yanıt arandığının halen Bursa Ulaştırma 14. Bölge Müdürlüğü`nde devam ettiğini dile getiren, Elmas, geçtiğimiz gün bölge müdür yardımcısı ile görüştüğünü, soruna çare olabilmek için yabani hayvanların çıktığı karayolunun kenarlarına tel örgü konulacağının kendisine aktarıldığı kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı