Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Tatlısu´da yazlık ev yandı

Tatlısu´da yazlık ev yandı

İlçemize bağlı Tatlısu Mahallesi´nde bulunan yazlık bir ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

İlçemize bağlı Tatlısu Mahallesi´nde bulunan yazlık bir ev yanarak kullanılamaz hale geldi.
Tatlısu Mahallesi Ömer Deresi Mevkii´nde Erdinç Ergen´e ait olduğu öğrenilen yazlık ev bilinmeyen bir nedenle aniden alev aldı. 3 Katlı yazlık evin mutfak bölümünde başlayan alevler diğer odalara sıçradı. Geçtiğimiz gün saat 18.30 sularında çıkan yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek İtfaiye Grup Amirliği´ne bağlı itfaiye ekibi yangın ihbarını alır almaz zaman kaybetmeden Tatlısu Mahallesi´ne hareket ederek yangına müdahale etti. Yazlık evin mutfak kısmından yükselen alevleri önce kontrol altına alan itfaiye ekipleri daha sonra Bandırma´dan gelen takviye itfaiye ekipleriyle beraber ortaklaşa çalışmayla yangını söndürmeyi başardı. 

Yazlık evin mutfak kısmında bulunan buzdolabının kısa devre yapmasıyla elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın hakkında soruşturma başlatıldı.
Evin minik kuşu telef oldu
Yazlık evde çıkan yangında itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken diğer yandan da minik bir canı kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Yazlık evin odalarından birinde kafes içersinde bulunan Hint bülbülü cinsi küçük kuş çıkan alevlerin ev içerisinde yarattığı yoğun duman ve sisten etkilenerek baygınlık geçirdi. Minik kuşu fark eden itfaiye ekipleri kafesle birlikte kuşu hemen evin dışarısına çıkarttı. Yoğun sis ve dumandan etkilenerek baygınlık geçiren kuşa itfaiye ekipleri gaz maskeleriyle oksijen vererek hayata döndürmeye çalışsa da Hint bülbülü cinsi kuş yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri uzun süre çaba harcadığı kuşun yaşama gözlerini yummasıyla birlikte büyük üzüntü yaşarken, "Elimizden geleni yaptık. Ancak her şeyden habersiz minik bir canı kaybettik. Çok üzgünüz" diye konuştular.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Tatlısu yazlık yandı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli