Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TBMM´de 2017 bütçe görüşmeleri sürüyor CHP´li Akın, Balıkesir´in sağlık personeli ihtiyacını sordu

TBMM´de 2017 bütçe görüşmeleri sürüyor CHP´li Akın, Balıkesir´in sağlık personeli ihtiyacını sordu

Sağlık Bakanlığının dün gece geç saatlerde tamamlanan bütçe görüşmelerinde CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın söz alarak Sağlık Bakanına Balıkesir´in sağlık personeli ihtiyacını sordu.

Sağlık Bakanlığının dün gece geç saatlerde tamamlanan bütçe görüşmelerinde CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın söz alarak Sağlık Bakanına Balıkesir´in sağlık personeli ihtiyacını sordu. TÜİK´in bir çalışmasında yer alan bilgileri aktaran Akın´ın Sağlık Bakanına yönelttiği soru şu şekilde: ?TÜİK tarafından 2015 yılı sonunda açıklanan ?Sayılarla Türkiye´ çalışmasının verilerine göre hekim başına düşen kişi sayısında Türkiye ortalaması 573 iken, Balıkesir´de bu sayı 760´dır. Hastane yatağı başına düşen kişi sayısında Türkiye ortalaması 376 iken Balıkesir´de 401´dir. Bu sayıların ilçelere göre dağılımında da ciddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz. 2016 yılında Balıkesir özelinde bu sayısal dağılım göstergelerinde bir iyileşme olmuş mudur? Oldu ise 2016 yılında sağlık alanında Balıkesir´in sayısal göstergeleri nedir? Balıkesir´de pek çok ilçemizin yaz nüfusu çok yüksek rakamlara ulaşmaktadır. Buna paralel olarak sağlık hizmeti ihtiyacı da artmaktadır. Yazlık nüfusu yüksek olan ilçelerimizde sağlık hizmetlerinin aksamadan yürümesi, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmemesi için hangi önlemler alınmaktadır. Yaz aylarında bu ilçelerimize hangi sayılarda ilave sağlık personeli görevlen-dirilmektedir??
Balıkesir´in hekim ihtiyacı olduğunu kabul eden Bakan, sayıyı artırmaya çalışacaklarını belirterek yazlık nüfusu yüksek olan yerlerin hekim sorununu çözmenin kolay olmadığını belirtti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli