Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tek bina üç okul

Tek bina üç okul

Erdek Lisesi olarak hizmet veren binayı bu yıl üç okul birden kullanacak. Erdekte uzun yıllar Erdek Lisesi olarak hizmet veren binada, geçen yıl İmam Hatip Lisesi ilave edilerek bina, iki okulun kullanımına tahsis edildi.

Erdek Lisesi olarak hizmet veren binayı bu yıl üç okul birden kullanacak.
Erdek`te uzun yıllar Erdek Lisesi olarak hizmet veren binada, geçen yıl İmam Hatip Lisesi ilave edilerek bina, iki okulun kullanımına tahsis edildi.
Bu yıl Ticaret Lisesi`nin de kurulmasıyla, okul binası sıkıntısı çekilen ilçede, 2013/2014 eğitim-öğretim döneminde Erdek Anadolu Lisesi`ne dönüşen binayı, İmam Hatip Lisesi ile Ticaret Lisesi birlikte kullanacak.
Geçtiğimiz yıl ilk kez eğitime açılan İmam Hatip Lisesi ile aynı binayı paylaşan Erdek Lisesi, bilindiği gibi bu yıl Anadolu Lisesi`ne dönüşüyor.
İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmak üzere, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne devredilen Atatürk İlkokulu eski binasının tadilatı için 1,5 milyon liraya ihtiyaç olduğu geçtiğimiz günlerde AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay tarafından kamuoyuna açıklanırken, ödenek yetersizliği nedeniyle, Atatürk İlkokulu eski binasında yenileme çalışmalarına başlanamadığından, İmam Hatip Lisesi`nin 2013/2014 eğitim-öğretim döneminde de Erdek Lisesi binasını kullanacağı kesinlik kazandı.    
Erdek`te bu yıl Ticaret Lisesi`nin açılmasıyla, Erdek Lisesi binasında yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte tek binada üç farklı okul eğitim vermeye hazırlanırken, aynı zamanda 3 farklı müdür görev yapacak. 
İlçede okul sıkıntısı çektiklerini belirten yetkililer, İmam Hatip Lisesine tahsis edilen Atatürk İlkokulu eski binasının restorasyonu için gerekli olan 1,5 milyon liranın tedarik edilmesiyle söz konusu binada başlayacak olan restorasyon çalışmaları tamamlandığı gibi okul binası sıkıntısı çekilen ilçede okul binası eksikliğinin ortadan kalkacağını bildirdi.
Üç okulun tabelasının asıldığı binada, üç okul öğrencilerinin aynı binayı nasıl kullanacağı merakla bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli