Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Balıkesir´de kampa girdi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Balıkesir´de kampa girdi

Büyükşehir olduktan sonra büyük bir tanıtım atağına geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir´in spor´da da marka şehir olması için yoğun çaba gösteriyor.

Büyükşehir olduktan sonra büyük bir tanıtım atağına geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir´in spor´da da marka şehir olması için yoğun çaba gösteriyor.
Engelli gençlerimizin spor yaparak topluma kazandırılması adına yapılan çalışmalar Engelli Spor Federasyonları tarafından da takdir görüyor. Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Türkiye Bedensel Engeliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye A milli takımının kamp yeri olarak Balıkesir´i seçmesi spor çevrelerinde sevinçle karşılandı.
29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında İngiltere´de yapılacak olan ?Avrupa Şampiyonasına´ hazırlık amacıyla Balıkesir´e gelen A milli takım çalışmalarına devam ediyor.
Balıkesir bir ilke daha imza atacak
31 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde Türkiye, İspanya ve İran mili takımlarının katıldığı üçlü turnuva düzenlenecek.
Balıkesir Cup 1 adı verilen turnuva maçları Alparslan Türkeş Spor Kompleksinde oynanacak. Sporseverlerin ilgiyle takip etmesi beklenen maçlar Pazar günü sona erecek.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımları Baş Antrenörü Harman Yazcıoğlu ?Ağustos ayı sonu ve Eylül ayının başında İngiltere´de yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına hazırlanmak için Balıkesir´de kamp yapmaktayız. Kampımız yaklaşık 12 gün sürecek. Bu kampımızın sonunda İran ve İspanya takımlarını buraya davet ettik, onlarla birlikte üçlü bir turnuva düzenleyeceğiz. Amacımız Avrupa Şampiyonasına iyi bir şekilde hazırlanıp, orada da ilk beşin içinde yer alarak olimpiyat parametrik oyunlarına gidebilmek tek hedefimiz bu. 31 Temmuz´da saat 19.00´da İspanya ile maçımız olacak. Ertesi gün hem İran, hem İspanya ve biz 3 maç oynayacağız. Ağustos´un 2. günü ise 2 maç yaparak turnuvamızı tamamlayacağız. İnşallah Balıkesir halkı da bizlere destek olurlar diye düşünüyorum.? dedi.
TBESF yönetim kurulu üyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyespor tekerlekli sandalye basketbol branş yöneticisi Hüseyin Adın ise yaptığı açıklamada ´´Balıkesir´i sporda marka şehir yapmak istiyoruz. O yüzden bu tip turnuvalar bizim için oldukça önemli. Mili takımda ayrıca bir oyuncumuzun yer alması nedeniyle de gururluyuz. Umarım Serdar Sağlam´dan sonra milli takıma daha çok oyuncu veririz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, buradan memnun ayrılmalarını istiyoruz. Turnuva için federasyon başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz de kentimize gelecekler. Balıkesirli sporseverleri milli takımızı turnuva boyunca desteklemeye davet ediyoruz.´´ diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu