Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Teknoloji, Sağlık, Bilim ve Spor aynı potoda buluştu

Teknoloji, Sağlık, Bilim ve Spor aynı potoda buluştu

Balıkesir Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4007 projesine ev sahipliği yaptı.

Balıkesir Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4007 projesine ev sahipliği yaptı.
Balıkesir´de teknolojiyle spor bir araya gelirken, Balıkesir´de spor biliminin geleceği TÜBİTAK 4007 Projesi Balıkesir Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirildi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya´nın da katıldığı proje açılışında, spor dallarında teknolojinin kullanımı oluşturulan atölyelerde incelemelerde bulunuldu.
Balıkesir Lisesi Öğretmeni Volkan Ali Bozdemir koordinatörlüğünde hazırlanan TÜBİTAK Projesi´nde bisiklet sporunda kullanılan teknolojiler, basketbolda teknoloji kullanımı, çipli toplar, engellilerde spor ekipmanları ve özel eğitim, masa tenisi antrenman robotları ve futbolda VAR Sistemi kullanımı gibi atölyeler kurularak, sporda teknolojinin kullanımı anlatıldı. Balıkesir Lisesi bahçesine kurulan sahada VAR sistemi uygulaması da gerçekleştirildi.
Proje açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, dördüncü kez Avrupa şampiyonu olan Balıkesirli güreşçi Yasemin Adar´ı tebrik etti.
Teknolojinin her alanda önem kazandığı günlerde spordaki gelişmelerin yaşandığını kaydeden Yerlikaya, ?Teknoloji ve spor, sağlık ve spor, bilim ve spor. Birbirinden ayrılamayan bir hançer, bu konu üzerine buradayız.? diye konuştu.
Proje açılışının son konuşmasını gerçekleştiren Vali Ersin Yazıcı da Balıkesir´de gerçekleştirilen sportif faaliyetleri konuklarla paylaştı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli