Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Teknoloji semineri ile tanıştılar

Teknoloji semineri ile tanıştılar

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreterlerine teknoloji semineri verildi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreterlerine teknoloji semineri verildi
Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği bağlı 86 Oda Genel Sekreterleri günümüzün hızlı gelişen teknolojisine uyum sağlamak için Erdek BESOB toplantı salonunda eğitim seminerine düzenlendi.
Eğitim seminerinin sunumunu BESOB Genel Sekreteri Hüseyin Saran yaparken seminere BESOB Başkanı Mesut Aşanel ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
BESOB Genel Sekreteri Hüseyin Saran, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve diğer konular ile ilgili eğitimlerden sonra, İşyeri Hekimi ve İşyeri Güvenli Uzmanları konularında sorulan soruları cevaplandırdığı toplantıda, BESOB Başkanı Mesut Aşanel, birliğin yaptığı çalışmaları dile getirdi. e
Eğitimden üye kayıtlarına kadar birçok konuyu dile getiren Aşanel, şunları söyledi: "Bilindiği üzere; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30/06/2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun`un uygulanmasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle Konfederasyonu muzca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda; 02/08/2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan 6495 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmıştır. 6495 Sayılı Kanun`da yapılan değişiklikle, sadece iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alma yükümlüğü ile bu hizmetlerin desteklenmesi ertelenmiş olup, 6331 Sayılı Kanun`un ilgili maddeleri kapsamında yer alan risk değerlendirmesi, sağlık gözetimi, çalışanların eğitimi, acil durum planlarının hazırlanması gibi yükümlülükler 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğinden, işverenlerin söz konusu yükümlülükleri yerine getirmesi zorunludur. Birliğimiz bu protokolü imzalamadan önce üyelerimizden gelen sözlü şikayetlerde bir işletmenin risk analizinin 700-1.000 lira arasında yapıldığını bu büyük meblağları ödeme gücünün olmadığını tarafımıza bildirmişlerdir. Birliğimiz, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında üyelerimizin mağdur olmaması adına birçok OSGB ile görüşmeler yapmış ve ihaleye çıkmıştır. İhale neticesinde Pamukçu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Risk analizini 35 liraya İş Sağlığı güvenliği Eğitimini kişi başı 10 liraya anlaşarak protokol imzalamıştır. Hem işleyişi hem de eğitimlerin ve risk analizlerinin yapılışını denetleyip eksiklikleri giderebilmek açısından Balıkesir Merkezde bulunan Odalarımızdan başlayarak eğitimleri vermeye başladık. Pamukçu OSGB den gelen İşyeri Uzmanları ve İşyeri Hekimi arkadaşlarımız sizleri 6331 Sayılı Kanun hakkında bilgilendirecekler. 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarları Kanunun değişeceği ve üye sayıları ile ilgili birçok söz ve rivayetler sizlerinde bildiği gibi kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Birliğimiz Gümrük ve Ticaret Bakanlığında yeni kanun çalışmalarının içinde yer almakta ve Kasım ayına yapılacak esnaf şurasına hazırlanmaktadır. Bu güne kadar yapılan çalışmalar ve görüşmelerde üye sayıları ve seçimler ile ilgili herhangi bir değişiklikten söz edilmemiştir % 90 aynı kanun ve aynı üye sayısı ile 2014 seçimleri yapılacaktır. 2014 Oda seçimleri için ise Kasım ayında yapılacak Esnaf Şurasından sonra siz oda Genel sekreterlerimize Genel Kurullara Hazırlık semineri verilecektir. Odalarımızın Faaliyet Raporları, Bütçeleri, Hazurun Listeleri örneklerle anlatılıp, elektronik ortamda sizlere örnek dosya olarak verilecektir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı