Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Teknolojinin devleri Balıkesir´de buluştu

Teknolojinin devleri Balıkesir´de buluştu

Turkcell ana sponsorluğunda, TOBB ve TEB işbirliğinde EticaretSEM tarafından organize edilen TOBB Türkiye Teknoloji Buluşmaları Balıkesir´de gerçekleştirildi.

E-ticaret sistemlerinin, dijital dönüşüm süreçlerinin gündeme alındığı etkinlik, uzmanların sunumlarıyla devam etti.
Balkonuk Center´de düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinlikte sektöre dair inovatif çözümler ve sorunlar masaya yatırıldı. Sunumlar ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur yaptı.
Balıkesir´in son dönemde yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini söyleyen Uğur, ?Balıkesir´de TOBB katkıları ile e-ticaret ve yazılım sektörünün liderleri bir arada bulunuyor. Osmangazi Köprüsü, İzmir-İstanbul otoyolu ve Çanakkale Köprüsü gibi Türkiye´nin en önemli vizyon ulaşım projelerinin merkezinde olan Balıkesir son 4 yıldır sanayi yatırımları anlamında rağbet görmektedir. Geçtiğimiz üç ay içerisinde Türkiye´nin sektöründe lider sanayi kuruluşlarını Balıkesir ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Kale Grubu, Şişecam ve Filli Boya´nın Balıkesir´e yatırım kararı alması, bölgemize işgücü, teknoloji ve istihdam anlamında ciddi katkı sağlayacaktır? dedi.
E-ticaret yapan şirket yöneticilerine uyarılarda bulunan Uğur, ?E-ticarette olmak istiyorsak stoklarımızı günlük tutmalıyız. E-ticarete mal satmak istediğinizde istenecek ilk şey stoklarınız olacaktır. Sanayiciler olarak yapmamız olarak stoklarımız güncellemek ürün kodlarını açarak ürünlerin resmini ekmemiz lazım? şeklinde konuştu.
Daha sonra bir konuşmada Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler yaptı.
Teknolojinin gelişimine dikkat çeken Ermişler, ?Dünyanın gelişen teknolojilerinde sürücüsüz araçlar denenmeye başlandı. Günlük hayatta yer kazandığı teknoloji eski usul ticaret yapamayacağımız göstermekte. Dünyada değişen ticarete ayak uydurmamız gerekiyor. Türkiye´nin 2023 hedefleri için az zamanda çok işler yapmamız lazım. Sanayi ticaret ve hizmette teknolojinin tüm imkânlarını kullanmamız gerekiyor? dedi.
Etkinlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu´da bir konuşma yaparak, teknoloji buluşmalarının önemine değindi.
Etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da bir konuşma yaparak Balıkesir´in değerlerine dikkat çekti.
Etkinlikte son olarak ise Vali Ersin Yazıcı bir konuşma yaparak, 2023 hedeflerine vurgu yaptı.
Yazıcı şöyle konuştu: ?Büyük hedefleri olan bir ülkenin evlatlarız. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olan ilk 10 talip olan bir ülkenin çocuklarıyız. Çok kısa süre içerisinde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir olacağız. Oyunu kazanmak istiyorsanız oyunu kurallara göre oynamalısınız. Şampiyonlar liginde kurallar değişmiştir e-ticaretten al satmanız lazım? diye konuştu.
Etkinlik sektör uzmanlarının sunumları ile devam etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli