Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TEKSÜT 22 ülkeye ihracat yapıyor

TEKSÜT 22 ülkeye ihracat yapıyor

TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık: ?Ana sponsoru olduğumuz Bandırma Basketbol Kulübü´nün ligden çekilmesine üzüldük?

TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, bir yıl ana sponsorluğunu yaptıkları Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü´nün, ekonomik nedenlerle Süper Basketbol Ligi´nden çekilmesine üzüldüklerini belirtti.
Bandırma Basketbol Kulübü´yle 5 yıllık süre için sponsorluk anlaşması imzaladıklarına dikkati çeken Arınık, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma basketbol kulübümüzün, bizim sponsorluğumuzdaki bu bir yıllık süreyi çok iyi geçirdiğini düşünüyorum. Tabii ki biz de çok mutluyduk ama olmadı. Biz, 5 yıllık anlaşma yaparken elbette ki, markamızın ismini daha da iyi duyurmayı düşünüyorduk. Ancak elbette ki, bu iş için bir yıllık süre yetersiz kaldı. Keşke daha uzun yıllar birlikte olabilseydik.?
BANDIRMASPOR´DAN TEKLİF GELMEDİ
Bandırmaspor Kulübü´nden kendilerine ana sponsorluk konusunda bir teklif gelmediğini vurgulayan Arınık, ?Bandırmaspor da, bizim yakından izlediğimiz ve başarılı olmasını çok istediğimiz bir kulübümüzdür. Ancak bize sponsorluk konusunda bir başvuruları olmadı. Demek ki kısmet değilmiş. Bandırmaspor´a, yer aldığı TFF 1. Ligi´nde başarılar diliyorum? dedi.
22 ÜLKEYE İHRACAT
TEKSÜT olarak halen 22 ülkeye ihracatlarının olduğunu belirten Arınık, şu bilgiyi verdi:
?Firmamız, 1956 yılında, babam Recep Arınık tarafından kuruldu. O günden beri işin içindeyim. Babamı 2011 yılında kaybettik ve işin başına geçtim. Pazarlama bölümümüz dahil fabrikamızda 600 kişi çalışıyor. İç piyasada ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük illere satış yapıyoruz. Ayrıca 22 ülkeye, 30´a yakın süt ürünleri ve mamulleri satışımız var. Bu satışlarımızı genellikle bayiliklerimiz ve zincir marketler aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz sınırları içinde 30 bayiliğimiz var.?
Gönen ve yöresinden günde 600 ton topladıkları süt ile yoğurt ve ayranın yanı sıra 30 çeşit peynir ürettiklerini, bunları 200 ayrı ambalajla tüketiciye sunduklarını belirten Arınık, ?Hedefimiz, halen 30 ülkeye yaptığımız ihracatın sayısını artırmaktır. Şu anda, Afrika´da sadece Libya´ya ihracatımız var. Önümüzdeki dönemde Afrika´nın diğer ülkelerine de ihracatı hedefliyoruz? diye konuştu.
COVİD-19´DAN ETKİLENMEDİK
Firma olarak, Covid-19 salgınından etkilenmediklerine dikkati çeken TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, şu değerlendirmede bulundu:
?Etkilenmememizin en önemli nedeni, firma olarak, kurulduğumuz günden beri hijyene verdiğimiz büyük önemdir. Bu arada elbette ki ayrıca ciddi önlemler aldık. Personelimizi taşıyan servislerde 30 kişilik taşımaları 15´e indirdik. Maske kullanımı ve sosyal mesafeye mutlaka uyulmasını sağladık. Yani üst düzeyde bir önlem uyguladık. Bugüne kadar çalışanlarımız arasında tek vaka bile yaşanmadı.?
Arınık, Covid-19 salgınının, tarım sektörü, hayvancılık ve süt ürünleri ile sağlıklı gıdanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli