Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TEKSÜT Avrupa´ya veda etti

TEKSÜT Avrupa´ya veda etti

TEKSÜT Bandırma: 72 Era Nymburk: 86

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Son 16 Turu ikinci maçında tamamı altyapısından yetiştirdiği oyuncularla oynayan ve 20 yaş ortalamalısıyla Şampiyonlar Ligi´nin en genç Takımı olan TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma´da konuk ettiği Çek´ya temsilcisi Era Nymburk Basketball´a 72-86 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi´ne alkışlarla veda etti.
TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Rıdvan Öncel, Şehmus Hazer, Erkan Yılmaz, Furkan Haltalı ve Alperen Şengün beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi TEKSÜT Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Alperen Şengün ve Şehmus Hazer ile sayılar bulunca 5. dakikayı 10-14 geride geçti. Kalan bölümde Erkan Yılmaz ile sayılar bulsa da TEKSÜT Bandırma BK ilk çeyreği 18-22 geride tamamladı.
İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf bu kez konuk ekip Era Nymburk Basketball oldu. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten Bandırma ekibi hücumlarda Sadık Emir Kabaca ve Şehmus Hazer ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 27-30 geride geçti. Kalan bölümde Yeşil-Beyazlılar hücumlarda sayı üretmekte zorlanınca soyunma odasına da 33-48 geride girdi.
İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumda Şehmus Hazer ve Alperen Şengün ile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı 42-61 geride geçti. Kalan bölümde Alperen Şengün ile sayılar üreten TEKSÜT Bandırma BK, final çeyreğine 49-65 geride girdi.
Final çeyreğine de her iki takım karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Alperen Şengün ve Erkan Yılmaz ile sayılar bulunca 35. Dakikada skoru 61-69´a getirdi. Kalan bölümde hücumlarda iyi performans gösterse de savunmada aynı performansı gösteremeyince TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan 72-86 mağlubiyetle ayrıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT Avrupa veda etti
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli