Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TEKSÜT Bandırma Basketbol ligden çekildi

TEKSÜT Bandırma Basketbol ligden çekildi

TEKSÜT Bandırma Basketbol, İNG Basketbol Süper Ligi´nden çekildi.

TEKSÜT Bandırma Basketbol, İNG Basketbol Süper Ligi´nden çekildi.
Kulüp yetkilileri ekonomik nedenlerle ligden çekildiklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:
?Aylardan beri ekonomik zorluklarla boğuşuyoruz. Bu yüzden İNG Basketbol Ligi´nden çekilme kararı aldık. Tabii ki, 25 yılı aşkın bir süredir tertemiz bir geçmişi bulunan kulübümüzü ligden çekmemiz nedeniyle yüreğimiz kan ağlıyor ama yapacak bir şey yok. Ancak kulübümüzü kapatmıyoruz. Kulüp olarak faaliyetimiz sürecek.?
Bilindiği gibi, 2005 yılında, BANVİT Bandırma Basketbol Kulübü´nün pilot takımı olarak kurulup, ağırlıklı şekilde kulübün altyapı oyuncularının yer aldığı, genç oyuncuların gelişimine büyük katkılar sağlayan, Erkekler 1. Basketbol Ligi kulüplerinden ?Bandırma Kırmızı? da bir süre önce ?Sigortam.net?e devredilmişti.
1994 yılında, BANVİT A.Ş.´nin sponsorluğunda kurulup, bu çatı altında liglerde başarılı sonuçlara imza atan, Türkiye Kupası´nı müzesine götüren kulüp, Avrupa´da da başarılı sonuçlar alarak, hem Bandırma´yı, hem de Türk basketbolunu gururla temsil etmişti.
BANVİT A.Ş.´nin, Brezilyalı bir şirkete satılmasının ardından iki yıl sonra bu şirket, sponsorluktan çekilmişti. Kulübe, bir yıl önce de Gönenli şirket TEKSÜT sponsor olmuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false