Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık: ?Teksüt Bandırma BK olarak yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum?

TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık: ?Teksüt Bandırma BK olarak yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum?

?Sponsorluğunu aldığımız Bandırma´nın değerli basketbol kulübünün daha da başarılı olacağına yürekten inanıyorum? dedi.

Gönen´de kurulu bulunan Teksüt Süt Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi´nin Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, ?Sponsorluğunu aldığımız Bandırma´nın değerli basketbol kulübünün daha da başarılı olacağına yürekten inanıyorum? dedi.
Arınık, Bandırma Basketbol Kulübü´yle 5 yıllık sponsorluk anlaşmasına uzanan yol hakkında şu değerlendirmede bulundu:
?Bölgemizin çok güzide bu kulübünü ve Türk basketbolunu zaten yıllardır çok yakından ve takdirle izliyorduk. Yine yıllarca Banvit A.Ş.´nin yönetiminde bulunan Vural Görener ile oğulları Ömer Görener ve Turgut Görener´i de hem aile olarak, hem de şirket yönetimi açısından çok takdir ediyorduk. Önceleri aklımızda böyle bir sponsorluk yoktu. Ancak Banvit A.Ş.´nin yeni, yabancı sahiplerinin sponsorluktan çekilmesi üzerine bölgemiz iş adamlarından Adnan Erdan´ın da bizleri teşvikiyle kısa bir düşünme sürecinin ardından sponsor olmaya karar verdik.?
BAŞARIYA İNANCIMIZ TAM
Bölgenin bir kuruluşu olarak Bandırma Basketbol Kulübü ile birleşmelerinin yararlı sonuçlar yaratacağından kuşku duymadığını vurgulayan Arınık, şunları söyledi:
?Bu sponsorlukla hem Bandırma´mızın değerli basketbol kulübüne katkıda bulunmayı, hem de tabii ki reklamımızı yapmayı hedefliyoruz. Bandırma halkı, Bandırma´nın bu değerli basketbol kulübünü gerçekten çok seviyor ve bağrına basmış bulunuyor. Biz de bu başarıya katkıda bulunmak amacıyla elimizden gelen çabayı harcayacağız. Birbirimize yakıştığımızı düşünüyorum. Çünkü bizler, şirketimizi çok çalışarak bugünlere ulaştırdık. Bandırma´nın bu basketbol kulübünün bugünkü durumuna gelmesinin hiç kolay olmadığını, bunun için çok çalışılıp emek harcandığını da biliyoruz. Bu başarıda başta kulübün değerli başkanı Özkan Kılıç olmak üzere tüm yöneticilerinin, teknik kadroların, taraftarların ve camianın katkıları bulunduğu tartışılmaz bir gerçektir. Kulüp, bugüne kadar çok iyi yönetilerek başarılı ve istikrarlı bir çizgiye ulaşmıştır. Bu da çok çalışmanın ürünüdür. Bu başarıyı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyoruz. Bunu başarırsak, hem biz mutlu olacağız, hem de Bandırma´yı mutlu edeceğiz.?
Sporu çok sevdiğini, 1984 yılı yerel seçiminde Gönen Belediye Başkanı seçilen Ersin Özadalı´nın başkanlığındaki Gönenspor Kulübü yönetiminde 5-6 yıl
yönetici olarak görev yaptığını, ancak yaşamı boyunca iş yoğunluğu nedeniyle aktif spor yapma olanağı bulamadığını vurgularken, Beşiktaş´a sempati duyduğunu belirten Arınık, ?Artık şimdi sadece Teksüt Bandırma Basketbol Kulübü´nün başarısını düşünüyoruz? dedi.
BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK VE İNANMAKTIR
TEKSÜT´ün bir aile şirketi olarak 1956 yılında babası Recep Arınık tarafından kurulduğuna işaret eden Cevdet Arınık, şöyle konuştu:
?Uzun yıllar babamla birlikte çalıştık. Sonra o emekliye ayrılınca işin başına geçtik. 8 yıl önce de babamı kaybettik. Başarının sırrı çok çalışmak ve inanmaktan geçer. Ben de 51 yıldan beri milletime, ülkeme, bölgeme yararlı olabilmek için çok çalışıyorum. Bu arada 600 çalışanımızın da bu başarıda çok önemli payı olduğunun özellikle altını çizmek isterim. Hâlen günde 600 ton çiğ süt işliyoruz. Bu sütlerimizi Bandırma, Manyas, Gönen, Balya, Yenice, Çan, Biga ve Balıkesir´den alıyoruz. Çeşitli peynir üretimimiz ise günde 100 tonu buluyor. Yurt içinde en önemli pazarlarımızı İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir oluşturuyor. Ürünlerimizi ayrıca ulusal ve yerel zincir marketlerine veriyoruz. Yurt dışında bayiliklerimiz var. Onlar aracılığıyla 20 ülkeye süt ürünleri ihracatı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu ihracatımızı başka ülkelere de yaymayı planlıyoruz.?
Arınık, iş dışında özel zevkleri ile ilgili bir soruyu da, ?Benim özel zevkim sadece çalışmaktır. Çalışırken dinlenen bir yapıya sahibim? diye yanıtladı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli