Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Tel Kırma? kursu denetimden geçti

?Tel Kırma? kursu denetimden geçti

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nce sürdürülen ?Tel Kırma? Kursunun denetimi yapıldı.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nce sürdürülen ?Tel Kırma? Kursunun denetimi yapıldı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nce sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurslarından biri olan ?Tel Kırma? Kursu´nun yılsonu denetimini İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı yaptı.
Balıkesir´de başlatılan el sanatları kurslarının amacı; unutulmaya ve kaybolmaya başlayan ?Geleneksel El Sanatları? ve ?Geleneksel Türk Süsleme Sanatları? alanında yapılan eserleri tanıtarak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır.
Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı´nca kabul edilerek 2015 yılında İlimizde başlatılan ?Tel Kırma? kursunun yılsonu denetimlerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı ve kurs yöneticisi Nesrin İlbars yaptı.
İl Müdürü Çaltı, Tel Kırma Kursu´nun Kurs Eğiticisi Serdil Okumuş tarafından yürütüldüğünü ve 21 kursiyerin eğitim gördüğünü, kursa katılan kursiyerlerin sınavlarının da 23 Aralık 2015 tarihinde yapılacağını belirtti. Haber merkezi



Anahtar Kelimeler: Kırma kursu denetimden geçti
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı