Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Telefon dolandırıcılığı gerçek polis memuruna takıldı

Telefon dolandırıcılığı gerçek polis memuruna takıldı

Telefon dolandırıcılığı girişiminde bulunan iki zanlı gerçek polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Telefon dolandırıcılığı girişiminde bulunan iki zanlı gerçek polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Bandırma İlçesinde kendilerini polis olarak tanıtıp, telefonla aradıkları 85 yaşındaki Ö.Ç.´yi dolandırmak isteyen 2 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi.
Ahmet A.(30) ve Aziz A (22) Bandırma´da yaşayan Ö.Ç. ile ev telefonundan iletişime geçerek kendilerini komiser olarak tanıttı. Ahmet A. telefonda Ö.Ç´ye ?adınız FETÖ´ye karıştı? diyerek bankada bulunan 30 bin dolar parasını çekip kendilerine vermesini istedi. Parasını çekmek üzere bankaya giden yaşlı adam kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı Ahmet A´nın telefonla verdiği talimatları ile yaşlı adamın hareketlerinden şüphelenen banka görevlilerinin yanı sıra o sırada banka işlemi yapmakta olan bir polis memurunun yaşlı adamının dolandırıldığını fark etmesiyle polise ihbarda bulunuldu.

Banka çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri yaşlı adamın bankadan çıkmasının ardından operasyon için düğmeye bastı. Yaşlı adamın cep telefonunu dolandırıcıya geri verdiği esnada dışarıda paraları bekleyen Aziz A.(22) polis tarafından suçüstü yakalandı. Uzaktan olan biteni izleyen Ahmet A. ise çareyi kaçmakta buldu. Asayiş ekiplerinin dolandırıcıların 2 kişi olduğunu belirlemesinin ardından kent girişleri, çıkışları kontrol altına alındı. Bandırma Şehirlerarası Otobüs Terminali´nden şehir dışına kaçmaya çalışan Ahmet A´da olayın ardından birkaç saat içinde yakalandı. Dolandırıcılık iddiasıyla adliyeye sevk edilen dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aziz A´nın ise aynı suçtan 8 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu öğrenildi.
Haber : Erdem Özcan-Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli