Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Telefonla dolandırıcılıktan vazgeçmiyorlar

Telefonla dolandırıcılıktan vazgeçmiyorlar

Dolandırıcıların adresindeki kişi bu kez Dursunbeyde yaşayan bir vatandaştı. Dolandırıcılar tarafından telefonda Terör Örgütüne Para Aktarıyorsun tehdidi ile karşılaşan Raşit. T. İsimli vatandaş polisi karşısında görünce fenalaştı.

Dolandırıcıların adresindeki kişi bu kez Dursunbey`de yaşayan bir vatandaştı.
Dolandırıcılar tarafından telefonda "Terör Örgütüne Para Aktarıyorsun" tehdidi ile karşılaşan Raşit. T. İsimli vatandaş polisi karşısında görünce fenalaştı.
Dolandırıcıların önce tuzağına düşen Raşit T. Banka ATM`sine yönlendirildi. Ancak hesabında para olmadığı için istenen parayı aktaramadı. Tehditle başka ATM`ye yönlendirilen şahıs bu bankada da parası olmadığını, hemen polise gideceğini söyleyince telefon kapandı. Emniyet Müdürlüğüne giden vatandaş burada polisleri görünce aniden fenalaştı.
Edinilen bilgiye göre, olay Dursunbey`de meydana geldi. Raşit T. isimli vatandaşı telefonla arayıp polis olduklarını söyleyen dolandırıcılar, şahsın T.C. numarası üzerinden terör örgütü PKK`ya para aktarıldığını, bu sebeple şahsın acilen verilen hesap numarasına para yatırmasını istediler. Raşit T. isimli vatandaş da panikle hemen bir banka ATM`sine giderek hesaplarını kontrol etti. Hesabında para olmadığını belirten şahsı başka bir banka ATM`ye yönlendiren dolandırıcılar, bu bankadan para yatırılmasını istediler. Diğer bankada da parasının olmadığını belirten Raşit T., Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne gideceğini söyleyince karşıdakiler hemen telefonu kapattı.
Telaş içerisinde Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Raşit T., burada polisleri görünce aşırı heyecan ve korku yüzünden fenalaşarak bayıldı. Polislerin müdahale ettiği Raşit T. bir süre sonra bilincinin yerine gelmesiyle sakinleştirildi. Emniyet yetkilileri, yapılan telefon görüşmesinden Raşit T.`nin kızının yaptığı ihbar ile haberdar olduklarını, ilçe merkezinde ekiplerin de Raşit T.`yi aradığını, şahsın emniyete gelmesiyle birlikte rahatladıklarını ifade ettiler. Şans eseri hesabında para bulunmadığı için dolandırıcılara para aktaramayan Raşit T. bu tür olaylarla ilgili kendilerini polis vs. diye tanıtarak para isteyen dolandırıcılara kimsenin inanmaması gerektiğini söyledi. Raşit T. hesabında para olmadığı için sevineceğinin aklına gelmeyeceğini, ancak bu olayın sonunda sevindiğini söyledi.
Emniyet Müdürü Kılıç: "Bu durumlarda telefonu hemen kapatın"
Dursunbey İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç`ta, telefonda yapılmak istenen dolandırıcılık olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, hiçbir emniyet yetkilisinin, savcının ya da kamu görevlisinin vatandaşları arayıp para isteyemeyeceğini, bu tür telefonlar geldiğinde telefonun kapatılarak hemen en yakın polis noktasına ihbarda bulunulması gerektiğini istedi.
Telefonun derhal kapatılıp polise bildirilmesini isteyen Ali Haydar Kılıç, bu tür dolandırıcılık olaylarında en büyük sorunun dolandırıcıların saatlerce telefonu kapattırmaması ve polislerin mağdur şahıslara ulaşamaması olduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli