Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEMA, Yeşil Ayvalık için seferberlik ilan etti

TEMA, Yeşil Ayvalık için seferberlik ilan etti

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Orman ve Kırsal Kalkınma Bölüm Başkanı Dr. Hikmet Öztürk ve Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile görüşüp...

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Orman ve Kırsal Kalkınma Bölüm Başkanı Dr. Hikmet Öztürk ve Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile görüşüp, kentin yeşillendirilmesi için bir dizi çalışma yapılması kararı aldı. 
Ayvalık Belediyesi Kırlangıç Tesislerinde gerçekleştirilen toplantının ardından ilçede yeşillendirilebilecek alanların tespiti için bir arazi araştırması yapan TEMA heyeti, Ali Çetinkaya Mahallesi, sanayi sitesi karşısındaki yeni yerleşim alanları ve değişik bölgelerde incelemelerde bulundu. 
TEMA Vakfı ile varılan yeşillendirme anlaşmasında Ekolojik okuryazar” belediye başkanı, okullarda çevre eğitimleri, Vakfın birkaç temel faaliyet alanı bulunduğunu bildiren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Bunlardan bir tanesi Kırsal Kalkınma Projeleri ağırlıklı olmak üzere 4 çeşit projeler var. Onları uyguluyoruz. Ağaçlandırmanın dışında eğitim çalışmalarımız bulunuyor. Bizim okul öncesi çocuklarından üniversiteliler dahil olmak üzere bütün yaş guruplarında çocukları doğaya yakınlaştırma yeteneği kazandırıyoruz. Ekolojik okuryazarlık diyoruz biz buna. Doğanın bir takım sınırları var. O sınırları bilip o sınırlara göre yaşamazsak var olamayacağız. Yani iş ona doğru gidiyor” dedi.
Belediye ve karayollarının ağaçlandırmanın yanı sıra eğitimlere de çok önem verdiklerinin altını çizen TEMA Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık, 81 ilde bin 100 okulda 2 bin 700 öğretmenle 58 bin çocuğun vakfa dahil olduğunu ve eğitim verildiğini bildirdi. 
Ayvalık'ta şehir içinde aktif yeşil alanın eksik olduğunu, çevrede o kadar orman, kırsal alan olmasına rağmen yeşil alan bakımından zayıf kaldıklarını dile getiren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Mahalle parkları, semt parkları terk edilmiş vaziyette. Buralar hiç bir şekilde ellenmemiş, ağaçlandırma yapılmamış alanlar. Buralarda bir çalışma yapacağız” diye konuştu.
Gönül istiyor ki kokusu olan ağaçlar seçelim. Ege'ye yakışsın, daha yeşil kalsın istiyoruz” açıklamasında bulunan Başkan Gençer, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Orman ve Kırsal Kalkınma Bölüm Başkanı Dr. Hikmet Öztürk ve Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık'a proje nedeniyle teşekkür etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı