Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan: ?Kurtuluş Savaşı´mızdan sonraki en zor dönemi yaşıyoruz?

TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan: ?Kurtuluş Savaşı´mızdan sonraki en zor dönemi yaşıyoruz?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, ?Türkiye, Kurtuluş Savaşı´ndan sonraki en zor dönemine girdi? dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, ?Türkiye, Kurtuluş Savaşı´ndan sonraki en zor dönemine girdi? dedi.
Herkesin ve politikacıların, ?önce vatan? demelerine karşın bunu uygulamalarında göstermediklerini öne süren Eraslan, ?Ülkenin değerleri alt üst oldu. Gerek askerlerimiz ve gerekse polislerimizin şehit olmaları, yaralanmaları bizleri perişan ediyor? diye konuştu.
LOKAL İLE İLGİLİ BİLGİ
Derneklerine ait sahildeki eski lokalin çatısının beş yıl sonra bir afet sonucu uçmasının ardından, Erdek Belediyesi´nin, aldığı yıkım kararını kendilerine ilettiğini belirten Eraslan, şunları söyledi:
?Biz, belediye başkanlığına yazılı olarak başvuruda bulunup yaz sezonu sonuna dek orada kalmak istediğimizi bildirdik. Başvurumuzda, yaz sezonu boyunca inşaat yapmak ve yıkmanın yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirttik. 8S
Ancak bu süreyi uzatmayacaklarını bildirdiler. Biz de, yönetim kurulu olarak, bize yıkım tarihi olarak bildirilen tarihten 1-2 gün önce kendimizin yaptığı bu prefabrik yapıyı kendi imkanlarımızla söküp, alelacele bulduğumuz en uygun yere taşındık. Biz, kimseye kızgın, kırgın ve düşman değiliz. Ancak belediyenin, herkese adalet ve insaf ölçüleri içinde yaklaşmasını istiyoruz. Bize, Suriye vatandaşı muamelesi yapılmasını da istemi yoruz. TEMAD çatısı altında bulunanların her biri, Silahlı Kuvvetler´e en az 25 yıl hizmet verdi. Erdek´te, derneğimiz kurulduğundan beri, hele hele son 10 yıldır, içinde bulunduğumuz camiada en küçük hoş olmayan bir olay yaşanmadı. Hep disiplinli davrandık. Kamu yararına çalışan bir dernek olmanın sorumluluğundan hiç şaşmadık. Birbirimize sevgi ve saygıya en çok muhtaç olduğumuz bugünlerde daha dikkatli hareket ederek, birbirimize sahip çıkmaktan başka çaremizin olmadığını düşünüyoruz. Elbette ki, yeni binamızda kira ve stopaj yükünü kolay kolay kaldıracağımızı sanmıyoruz. İlçeyi yönetenlerin de, bizim gibi hassas düşünerek, en iyi şekilde kamu yararına çalışan derneğimizin, daha iyi duruma gelebilmesi için yardımcı olacaklarına inanmak istiyoruz. Türk bayrağını, Atatürk ilke ve devrimlerini yürekten benimseyen kişiler olarak birbirimize sevgi ve saygının güçlenerek sürmesini arzu ediyoruz.?
TEMAD Erdek Şubesi´nin 50 üyesi bulunuyor.
Haber : Tuncay Ertan



özer özen
12.09.2015 00:05:57
Erdek´te ikamet eden emekli astsubayların sayısı 100 kişiden fazladır. Söylendiğine göre şuan üye sayısı 50, bu durumda yarıdan fazlası Temada üye değil, üyelerinde hepsi 25´er lira verseler zaten ihtiyaçları çıkar, demekki üyeleri aidat vermiyor, aidat vermeyen üyelerinde üyelikleri düşer. Kısaca İlçede bulanan Temad şubesi Emekli astsubayları temsil edemez.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı