Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TEMAD 27 yaşında

TEMAD 27 yaşında

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi kuruluşlarının 27. yılını kutladı. TEMAD Erdek Şubesi Dernek Lokalinde düzenlenen törene, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, dernek üyeleri ve basın mensupları.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi kuruluşlarının 27. yılını kutladı. TEMAD Erdek Şubesi Dernek Lokalinde düzenlenen törene, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı. Törende Dernek Başkanı Emekli Astsubay Ahmet Eraslan bir konuşma yaptı. Eraslan yaptığı konuşmada, "vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda edeceğimize dair yemin etmiştik. Bu yeminimiz emekli olsak dahi halen geçerlidir" dedi.
Eraslan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Emekli Astsubaylar derneğinin (TEMAD) 27. kuruluş yıldönümünü, siz değerli katılımcılarla birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Derneğimiz; M. Kemal Atatürk`ün devrim, görüş ve ilkelerinin korunması savunulması ve anlatılması en önemli görevlerimizdendir. Vatan varlığımızın ve yüce devletimizin sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, yücelmesi, şanlı Türk bayrağının bütün yurt düzeyinde hür ve mutlu dalgalanması için TSK`nin bir parçası olarak Vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda edeceğimize dair yemin ettik. Bu yeminimiz emekli olsak dahi hala geçerlidir. Yıllardır devam eden terör olayları büyük bir tepki ve öfkeye dönüşmüş ulusça ve tüm kurum ve kuruluşlarca nefretle kınanmıştır. Artarak devam eden terör olaylarında, birçok asker, polis ve masum vatandaşlarımız şehit olmuş, yaralanmış ve manevi zarar görmüştür. Anaların, babaların, eşlerin, çocukların ve yakınlarının yüreğini yakan bu ateşi, acıyı bizde aynen yüreğimizde hissetmekteyiz. Birlik ve beraberliğimize, ulusal bütünlüğümüze dönük, iç ve dış mihraklarca beslenip desteklenen bu terörü, nefretle, lanetle buradan bir kez daha kınıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin güzide mensupları; Siz bizim canımız, ciğerimiz ve tek güvencemizsiniz, yapmış olduğunuz görevin kutsallığını, zorluğunu biliyoruz ve takdir ediyoruz her zaman yanınızdayız. Ordusu güçlü olmayan ülkelerin bağımsızlıkları her zaman tehdit altındadır. Tarih boyunca güçlü bir Türkiye den rahatsız olan, terörden nema bekleyen iç ve dış güçler, şimdide Karşılarında en büyük güç olarak görmüş oldukları TSK`ni hedef almaya çalışmaktadırlar, TSK mensupları hakkında yapılan suçlamaların en kısa zamanda sonuçlandırarak gerçeklerin kamuoyuna duyurulmasını bekliyoruz. Gün; Milletçe birlik ve beraberlik günüdür. Artık anaların ağlamasını, ocaklara ateş düşmesini istemiyoruz biz artık refah ve huzur içinde yaşanan bir Türkiye istiyoruz. Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken, Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Güvenlik güçlerimize başsağlığı diler ayrıca aramızdan ayrılan üyelerimize tanrıdan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı dileyerek, tüm emeklilerimiz ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur içersinde bir yaşam sürdürmesini diler saygılar sunuyorum."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false