Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TEMAD Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan: "Sevgi ve eğitim, gelişmenin anahtarıdır"

TEMAD Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, YENİ ERDEK`e yaptığı açıklamada, olanakları ölçüsünde üyelerine destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, YENİ ERDEK`e yaptığı açıklamada, olanakları ölçüsünde üyelerine destek vermeye çalıştıklarını belirtti.      

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve gazetemizin sayfa editörü Taygun Ertan`ın sorularını yanıtlarken, emekli astsubayların çeşitli sorunlarının başında, maaşlarının yetersizliğinin geldiğine dikkati çeken Eraslan, "Birçok kişi, emekli astsubay ücretlerinin yüksek olduğunu sanıyor. Ancak öyle değil. 1. dereceden maaş alan emekli astsubaylar dışında maaşlarımız yetersiz" dedi. TEMAD`ın, kamu yararına hizmet veren bir dernek olduğunu vurgularken, "Bu çeşit derneklerde bizim gibi fahri yöneticilik yapmak çok zordur. Bizler yapıcı eleştirilere her zaman açığız ama derneğe üye bile olmayan kişilerin bizleri acımasız ve dayanaksızca eleştirmeye kalkması üzüntü verici" diye konuştu. Her partiye sempati duyan üyelerinin bulunduğuna işaret eden Eraslan, şunları söyledi:
"Bizi, bir partiye yakın gibi göstermek isteyenler var. Bu kesinlikle doğru değildir. Biz, her partiye eşit uzaklıktayız. Zaten doğrusu da budur. Ancak üzüldüğüm bir konu şu. Erdek`te nedense bir sevgisizlik var. Oysa sevgi ve eğitim, gelişmenin anahtarıdır."
Erdek`e, TEMAD`ın yaşlı ve bakıma muhtaç üyeleri için 100 kişilik bir "yaşlılar bakımevi" kurulması amacıyla TEMAD Genel Merkezi`ne yaptıkları başvuruya da sıcak bakıldığının altını çizen Eraslan, " Derneğimizin, ülke genelinde 100 şubesi var. Bu şubelerden birer kişi gelse bile açılacak bu bakımevi dolar. Eğer bu proje yaşama geçerse ilçemiz ekonomisine de büyük katkı sağlar" değerlendirmesinde bulundu.
Özel zevkleri arasında başta Atatürk ile ilgili yayınlar olmak üzere kitap okuma ve Türk Sanat Müziği dinlemenin geldiğini belirten Eraslan, "Atatürk, bir dünya lideridir. Türk Ulusu`nun, Atatürk`ün çizdiği aydınlık yola her zaman ihtiyacı var" dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli