Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Temsili olarak asker oldular

Temsili olarak asker oldular

Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli gençlerimizden 5i dün Erdek Deniz Üs Komutanlığında düzenlenen törenle temsili olarak yemin ederek silah altına alındılar.

Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli gençlerimizden 5`i dün Erdek Deniz Üs Komutanlığı`nda düzenlenen törenle temsili olarak yemin ederek silah altına alındılar.
Törene; Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dr. Dz. Albay İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Mlli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Sedat Yumuşak, Erdek Sakatlar Derneği Başkanı Nurcan Yıldır, basın mensupları, askeri erkan ve sivil vatandaşlardan oluşan davetliler katıldılar.
TUNABOYLU`NUN KONUŞMASI

Saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra, Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dr.Dz.Albay İskender Tunaboylu yaptığı konuşmada şunları söyledi, " Saygıdeğer konuklar, değerli silah arkadaşlarım. Erdek Dniz Üs Komutanlığına hoş geldiniz. Temsili askerlik uygulaması kapsamında Levent`lerin yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Şahsım ve personelim adına teşekkür ederim. Az sonra Bahriyelinin rengini mübarek ecdat kanından, kumaşını şehit teninden alan Ay Yıldız`ı Hürriyet ve İstiklalin misali olan Bayrağımızın gölgesinde ellerini silahlar üzerine koyarak edecekleri yemine tanık olacaksınız.                       
Saygıdeğer anne ve babalar, yıllar boyunca gözlerinin içine bakarak büyüttüğünüz en değerli varlıklarınız olan evlatlarınız edecekleri yemin sonrasında yapacakları temsili askerlik uygulaması ile yüce Türk milletinin göz bebeği olan Deniz Kuvvetleri saflarına katılacaklar. Onların bu süre zarfında bizimle olması bize kuvvet ve moral verecektir. Evlatlarınıza gurur duyuyoruz. Türk Deniz Kuvvetleri`nin genç bahriyelileri, sevgili Levent`ler, Kalplerinizde vatan ve millet sevgisi ile geldiğiniz bu ocakta, sizlerle kısa bir süre için de olsa birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biraz sonra vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için gerektiğinde seve seve canınızı feda edeceğinize dair şanlı bayrağımızın gölgesinde birbirinize kenetlenecek ve yemin edeceksiniz. Ettiğiniz bu yemin sizlere en doğru yolu gösterecek ve rehber olacaktır."
YEMİN TÖRENİ
Tunaboylu`nun konuşmasından sonra, törene katılan Ferhat Lafçı, Cemal Karaorman, Önder Buğra Yılmaz, Celal Elbasan ve Emrah Saçılık isimli engelli gençler, ellerini silahlara koyarak davetlilerle birlikte tekrarlayarak yemin ederek resmen Türk Silahlı Kuvvetleri`ne katıldılar. Tören sırasında duygulu anlarda yaşandı. Aday askerlerden Emrah Saçılık da bir şiirle etkinliğe renk kattı. 
Yemin töreninden sonra, törene katılan aileler de komutanları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Düzenlenen kokteyli müteakip davetliler ve engelli asker adayları, Garnizonu gezdikten sonra Er yemekhanesinde aileleriyle birlikte öğle yemeğine katıldılar. Birlik faaliyetlerine iştirak, terhis töreni ile etkinliğe son verildi.
Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false