Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Termal merkezlerinin daraltılma gerekçesi: Tarım ve Hayvancılıkmış

Termal merkezlerinin daraltılma gerekçesi: Tarım ve Hayvancılıkmış

Kültür ve Turizm Bakanı Çelikten gelen cevapta, tarım ve hayvancılık yapılsın diye termal turizm merkezleri sınırlarının daraltıldığı öğrenildi. CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akovanın, Balıkesir de termal turizm alanlarının daraltılması ile ilg

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik`ten gelen cevapta, tarım ve hayvancılık yapılsın diye termal turizm merkezleri sınırlarının daraltıldığı öğrenildi.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova`nın, Balıkesir de termal turizm alanlarının daraltılması ile ilgili verdiği soru önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik`ten cevap geldi.
Bakanlıktan gelen cevaba göre, Balıkesir`de var olan 8 termal turizm merkezinden iki turizm merkezinin sınırlarının daraltıldığı öğrenildi.
Balya Şifa Termal Turizm Merkezi ile Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezinin sınırlarının daraltılmasının nedeni olarak, bu alanlarda tarım ve hayvancılık yapılabilmesini sağlamak olduğu belirtildi.
Cevabın devamında, "Balıkesir Balya Şifa Termal Turizm Merkezine yönelik olarak Bakanlığımızca onaylı bir plan bulunmamakla birlikte, özellikle tarım ve hayvancılık taleplerinin yoğunlaştığı alanlar turizm merkezi sınırı dışında bırakılmıştır" ifadeleri yer alıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false