Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Termal su alanlarının daraltılması mecliste

Termal su alanlarının daraltılması mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Sındırgı ve Balyayı kapsayan termal turizm merkezlerinin sınırlarının daraltılması sorununu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Sındırgı ve Balya`yı kapsayan termal turizm merkezlerinin sınırlarının daraltılması sorununu TBMM gündemine taşıdı.
Meclise verdiği soru önergesinde, "2012/4153 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, "bazı alanların turizm merkezi, bazı alanların ise kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilanı ile bazı turizm merkezlerinin isim ve sınırlarının değiştirilmesi" kararlaştırılmıştır şeklinde ifadelere yer veren CHP Milletvekili Akova, "20/01/2013 tarih ve 28534 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Karara göre, Balıkesir`in Balya Şifa Termal Turizm Merkezi ile Balıkesir`in Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezinin sınırları daraltılmıştır. Jeotermal kaynak bakımından Türkiye`de en önde gelen illerden olan Balıkesir`de toplamda 39.600 hektar alanda 16 adet jeotermal saha bulunmaktadır. Termal turizm Balıkesir`in ekonomik gelişimine katkıda bulunacak önemli sektörlerdendir" hatırlatmasında bulundu.
Akova, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
  1. Termal turizm merkezlerinin sınırlarının daraltılması, Balıkesir`de termal turizmin gelişimini engellemeyecek midir?
  2. Balıkesir`de termal turizmin gelişmesi için yapılan büyük yatırımlar, termal turizm merkezlerinin alanlarının daraltılmasından dolayı olumsuz etkilenmeyecek midir?
  3. Termal turizm merkezlerinin sınırlarının daraltılması, termal turizm yatırımı açısından Balıkesir`in çekiciliğini azaltmayacak mıdır?
  4. Turizm alanlarının daraltılmasını istemeyen bölge halkının ve ilgili kamu kurumlarının görüşleri zamanında alınmış mıdır; bölge halkının ve kamu kurumlarının görüşlerinin aksine işlem neden yapılmıştır?
  5. Turizm alanlarının daraltılmasının maden şirketleriyle ilgili olduğu hususunda kamuoyunda oluşan kanaat doğrumudur?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli