Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Termik Santral belasından kurtulduk

Termik Santral belasından kurtulduk

Bakanlık, Edincik-Şirinçavuş Köyü termik santral yapım projesini durdurdu.

Bakanlık, Edincik-Şirinçavuş Köyü termik santral yapım projesini durdurdu.
Erdek körfezini yakından ilgilendiren Edincik- Şirinçavuş Köyü Termik Santrali yapımı hakkında konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bu projenin kesinlikle gerçekleşmeyeceğini söyledi.
Belediye Başkanı Aysan, Bandırma İlçesine bağlı Edincik Beldesi Şirinçavuş Köyü deniz sahiline kurulması planlanan termik santralin, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan'ın girişimiyle önlendiğini bildirdi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Bandırma, Erdek ve Gönen İlçeleri kamuoyunu son günlerde tedirgin eden Şirinçavuş Köyüne yapılmak istenen Termik Santralde, gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.
Uzun süreden beri başta Erdek halkı olmak üzere Güney Marmara Bölgesinde yaşayan herkesin dikkatinin Edincik`in Şirinçavuş Köyüne yapılması planlanan ithal kömürle çalışacak termik santralde olduğunu kaydeden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, termik santral yapımı gerçekleştiği takdirde, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyecek bu tesisin ilçemizi de etkisi altına alacağını belirtti.
Bölgemizin geleceğini olumsuz etkileyecek bu sıkıntılı süreçle ilgili AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimin olumlu sonuçlandığını ifade eden Başkan Aysan, Şirinçavuş Köyüne yapılması planlanan termik santral projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edildiğini dile getirdi.
Erdek, Bandırma ve Gönen ilçelerini çok yakından ilgilendiren bir konuda, halkı doğru bilgilendirmek yerine yok yere galeyana getirmeye çalışanların, artık olayların sadece eylem yapmakla değil, gereken yerlere gerektiği şekilde ulaşıp, resmi yollardan çözülebileceğini öğrenmeliler önerisinde bulunan Belediye Başkanı Aysan, 10 Ekim Perşembe günü Çevre ve Şehircilik Balıkesir İl Müdürlüğü'nde düzenlenecek olan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) toplantısının Milletvekilimiz Öztaylan'ın, girişimleri sonucu iptal edilmiş olduğundan, bazı siyasal grupların halkımızın insani duygularını sömürerek şov yapma maksadı ile gerçekleştirecekleri eylemlerin eylemsizleştirildiğini açıkladı.
Bölgemizi yakından ilgilendiren bu çevresel tehdidin, AK Parti 
Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ile Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan`ın girişimleri sayesinde iptal edildiğini vurgulayan Başkan Aysan, her iki milletvekiline bölgemizin geleceği için gösterdikleri özverili ve samimi destekleri için kendilerine teşekkürü bir borç biliriz diyerek sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli