Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tescilli tarihi binanın yanına yapılan inşaat durduruldu

Tescilli tarihi binanın yanına yapılan inşaat durduruldu

Tescilli tarihi bina yanına yapılan inşaat için mahkemeden yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

Bandırma Hacı Yusuf Mahallesi Yalı Sokak No 4´deki tescilli tarihi bina yanına yapılan inşaatla ilgili Balıkesir İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vererek inşaatı durdurdu.
Bandırma´da Yalı Sokak No 4´de, 47 pafta, 183 ada ve 2 nolu parselde bulunan tescilli tarihi binanın yanına bitişik olarak yapılmaya başlanan inşaat için Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü´nün izin verdiği ortaya çıkmıştı. Yürütmenin durdurulması için Balıkesir Bölge İdari Mahkemesi´nde Kültür Bakanlığı aleyhine tescilli yapı sahibi Turgut Cepoğlu tarafından dava açıldı.
Konuyla ilgili 47 sayfalık bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmasının ardından Balıkesir İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
5 sayfalık Balıkesir İdare Mahkemesi kararı sonuç bölümü şöyle: ?Taraflara tebliğ edilen bilirkişi raporuna davalı idareler ve müdahil tarafından yapılan itirazlar, raporun dayandığı bilimsel ve teknik açıklamalar karşısında yerinde görülmediğinden rapor, hükme esas alınabilecek nitelik ve yeterlilikte bulunmuştur. Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27 maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde İzmir Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 10/02/2017 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.?
Daha önce de Yapı Denetim firması tarafından yapılan periyodik denetimler sırasında inşaatta, bir metreye kadar kayma tespit edildiği için belediye imar işleri müdürlüğü tarafından mühürlenerek yapım durdurulmuştu.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı