Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tezgahlarda balık azaldı

Tezgahlarda balık azaldı

Marmara Bölgesi’nde son haftalarda artan soğuk hava ve fırtına, balık tezgahlarını da vurdu.

Marmara Bölgesi’nde son haftalarda artan soğuk hava ve fırtına, balık tezgahlarını da vurdu. Balıkçıların kuvvetli rüzgarda tekneleriyle denize açılıp, avlanamaması nedeniyle tezgahlar, neredeyse boş kaldı. Stoklardaki balıklar da tükenince bazı tezgahlarda balık çeşitleri azaldı fiyatlar ise arttı.

Belirli aralıklarla en bereketli balık sezonlarından birinin yaşandığı ilçemizde, elverişsiz hava koşulları nedeniyle tezgahlarda az da olsa istavrit, uskumru, hamsi ve izmarit satılıyor.

Erdek’te balıkçılık yapan esnaflar "yaşanan olumsuz hava koşulları normale dönüyor. Az da olsa balık geliyor ama biraz yüksek fiyatlı. Balık az olunca fiyatlar yükseliyor yine de satış var, vatandaşlar vazgeçmiyor. Balığın tam yenilme zamanı çünkü balık yağlandı, yağlı balık lezzetli olur. Fiyatlar yine de uygun sayılır. Hamsi 40 lira, uskumru 40 lira, istavrit 30 lira, izmarit 25 lira. Soğuk ve fırtınalı havalarda balığa çıkamadıkça fiyatlar aynı kalmıyor. Kültür balıkları ise fiyat olarak fazla değişmiyor." diye konuştu.

Hamsi’nin Karadeniz’de Gürcistan sahillerine gittiği bilgisini aktaran balıkçılar, 1 hafta sonra hamsi balığı sezonunun sona ereceğini hatırlattı. 

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Tezgahlarda balık azaldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false