Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TGC Başkanı Turgay Olcayto: ?Gazeteci, düşman değildir?

TGC Başkanı Turgay Olcayto: ?Gazeteci, düşman değildir?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başkanı Turgay Olcayto, dün akşam CNN Türk kanalında katıldığı bir programda, gazetecilere yönelik saldırıları değerlendirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başkanı Turgay Olcayto, dün akşam CNN Türk kanalında katıldığı bir programda, gazetecilere yönelik saldırıları değerlendirdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan´a yapılan saldırıyı kınayan Olcayto, şunları söyledi:
?Ahmet Hakan´a ?geçmiş olsun´ diyorum. Devlet, tüm vatandaşlarını olduğu gibi gazetecileri de korumak zorundadır. Gazeteci, düşman değildir. Gazeteciler, halka haber ileterek kamu görevini yerine getirirler. Bazı bakanlar ve partililerin hedef göstermesine paralel olarak daha önce Hürriyet Gazetesi´ne saldırı düzenlendi. Arkasından da Ahmet Hakan saldırıya uğradı.?
Bugün gazetecilerin ikiye bölündüğüne dikkati çekerken, hükümete yakın grubun, yayınlarıyla tetikçiliğe soyunduğunu öne süren Olcayto, şöyle konuştu:
?Medyanın bu duruma gelmesi üzüntü verici. Ahmet Hakan´a saldırı, Hırant Dink cinayetindeki gibi daha da üzücü sonuçlanabilirdi. Bugün, cemiyetimizin duvarlarını, cinayete kurban gidip çoğunun faili bulunamayan 64 gazeteci portresi süslüyor. Uzun meslek yaşamım boyunca medyanın bu kadar kötü dönem yaşamadığını düşünüyorum. Bir yandan otosansür, bir yandan gazete patronlarının, iktidarla ilişkileri, bir yandan hükümetin, medyayı teslim almaya çalışması sonucu basın özgürlüğü ortadan kalktı. Oysa basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü anlamına gelir. Bu özgürlük olmazsa, doğru ve gerçek haberin yayınlanmasından söz edilemez. Biz, haberin özgürlüğüne inanıyoruz. Medyanın bu olumsuz ortamdan kurtulabilmesinin yolu, demokrasinin yeşermesinden geçer. Bizlere, çağdaş ülkelerdeki gazetecilere verilen değerin verilmesini istiyoruz. Polisin, gazetecileri dövmek yerine koruması gerektiğine inanıyoruz.?
Gazetecilerin, birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğinin de altını çizen TGC Başkanı Turgay Olcayto, ?Ancak, içinde bulunduğumuz bu olumsuz ortam ve koşullar bizi yıldıramaz. Umudumuzu hiç yitirmedik. Medyanın, bugünleri atlatarak, aydınlık bir döneme kavuşacağına inanıyoruz? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false