Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

TGC Başkanı Turgay Olcayto: ?İnadına dürüst gazetecilik?

TGC Başkanı Turgay Olcayto: ?İnadına dürüst gazetecilik?

Türkiye´de basına yönelik ağırlaşan baskılara ve AKP gençlik örgütünce Hürriyet Gazetesi´ne yapılan saldırılara TGC, TGS, ÇGD ve DİSK Basın-İş tepki gösterdi.

Türkiye´de basına yönelik ağırlaşan baskılara ve AKP gençlik örgütünce Hürriyet Gazetesi´ne yapılan saldırılara TGC, TGS, ÇGD ve DİSK Basın-İş tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, ?Basına bu kadar ağır baskılar yapan bir iktidarla karşılaşmadım. İnadına dürüst gazetecilik yapmayı sürdüreceğiz? dedi.
Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başkanı Olcayto, şunları söyledi:
?Çok çok zor bir dönemden geçiyor, Türkiye. En büyük yükü de galiba gazeteciler üstleniyor. Menderes döneminden başlayıp sıkı yönetim tartışmaları, darbeler, çoğunu yaşadım. Doğrusu basına bu kadar ağır baskılar yapan bir iktidarla karşılaşmadım. Gazeteciler, terörist muamelesi görüyor. Kendilerinden olmayan gazetecileri gazeteci saymıyorlar ama biz de iktidardan olan gazetecilerin bir bölümünü gazeteci saymıyoruz. Çünkü bu arkadaşlar, tetikçilik yapıyorlar. Bu mesleği kötüye kullanıyorlar. Toplantıya tüm basını çağırdık. Biliyorsunuz ki, bazı arkadaşlarımız yine baskılar nedeniyle gelmek istedikleri halde aramızda olamadılar. Sermaye-iktidar ilişkisinin, baskının bir sonucu.?
TEK SESLİ TOPLUMA HAZIRLIK VAR
?Türkiye´de çok sesli bir toplum yetişsin, demokratik bir toplum olsun. Halkın bilgilenme hakkı kösteklenmesin, halkın iletişim kanalları tıkanmasın. Ama bunun tam tersini yaşıyoruz. Çok sesli toplumdan, tek sesli topluma gidişin hazırlıkları var gibi görünüyor. Geçici iktidarın oluşturduğu tabloya da baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Biz, basın olarak sinmeyeceğiz. İnandıklarımızı söylemeyi sürdüreceğiz. Bunu yaparken, işten atılan arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. TÜİK rakamlarına göre, bir yılda 700 gazetecinin işsiz kaldığı biliniyor. Bu tabloyu elbirliğiyle değiştireceğiz.?



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli