Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TGC, Halk TV’ye verilen cezası eleştirdi

TGC, Halk TV’ye verilen cezası eleştirdi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, RTÜK’ün Ayşenur Arslan’ın yorumları sebebiyle Halk TV’ye verdiği cezalar nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, RTÜK’ün Ayşenur Arslan’ın yorumları sebebiyle Halk TV’ye verdiği cezalar nedeniyle basın açıklaması yaptı.  
TGC tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Radyo Televizyon Üst Kurulu Halk TV’ye verdiği ceza ile basın özgürlüğüne müdahale etmeyi sürdürmüştür. Bu ceza Anayasa’ya, evrensel hukuk kurallarına ve basın özgürlüğüne aykırıdır. TGC üyemiz Ayşenur Arslan sözleri nedeniyle gözaltına alınıp ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştır. Ancak RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’nın yaptığı açıklamaya göre RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programındaki sözleri nedeniyle Halk TV’ye ‘terörün amacına hizmet’ iddiasıyla yüzde 5 para, 5 kez de program durdurulmasına oy çokluğuyla karar verdi. RTÜK ayrıca Halk TV’ye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 60. Altın Portakal Film Festivali’nden ‘Kanun Hükmünde’ belgeseli nedeniyle çekilmesini eleştiren yönetmen Ezel Akay’ın sözleri nedeniyle de ‘eleştiri sınırını aşmaktan’ yüzde 3 para cezasını oy çokluğuyla uyguladı. RTÜK’ün verdiği cezalar ölçüsüz ve orantısızdır. RTÜK bu cezalarla eleştirel yayıncılık yapan kuruluşları, ekonomik olarak zayıflatmak, halkın haber alma, bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkını engellemeyi hedeflemektedir. Basın özgürlüğü, Anayasamız gereğince resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini kapsamaktadır. Bu nedenle RTÜK’ü tarafsız davranmaya, kararlarında Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne uymaya çağırıyoruz.” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: verilen cezası eleştirdi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı