Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TGC Kuruluş Yıldönümünü kutladı

TGC Kuruluş Yıldönümünü kutladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin 67. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Yaşar Kemal, Ara Güler, Hıfzı Topuz, Orhan Erinç, Halit Kıvanç,

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin 67. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Yaşar Kemal, Ara Güler, Hıfzı Topuz, Orhan Erinç, Halit Kıvanç, Etem Çalışkan, Oktay Verel, Orhan Birgit ve İzzet Sedes`in de aralarında bulunduğu 35 usta gazeteciye şükran plaketi takdim edildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC),  67. kuruluş yıl dönümünü Cağaloğlu`nda bulunan TGC Lokali`nde kutladı.
Törende TGC Başkanı Turgay Olcayto, yaptığı konuşmasında TGC`nin mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan çok değerli ustalara ve konuklara teşekkür etti.
Başkan Olcayto,  "Türkiye`nin en yaygın gazetecilik meslek örgütünün bu mutlu gününde ustalarımızla ve üyelerimizle birlikte olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.
Törene TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Özdemir, Niyazi Dalyancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Masaracı katıldı.
Davetliler arasında Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Genel Sekreteri Kaan Karcılıoğlu, Konrad Adenauer Stiftung`dan  (KAS) Proje Yöneticisi Bekir Öncel, yazar-ressam Gürol Sözen de yer aldı.
Genel Sekreter Güneş: "Meslektaşlarımızın yanındayız"
TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, "Türkiye`nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 67 yıldır mesleki dayanışmayı sürdürüyor. Basın, ifade, iletişim, düşünce özgürlüğü alanındaki eksiklerin giderilmesi için çalışıyor" diyerek şöyle konuştu:
"Halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilik mesleğinin etik ilkelerinin korunmasında TGC çok önemli bir rol üstleniyor. Basın ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için çalışıyor. Halkın gerçekleri öğrenme hakkının ne kadar önemli olduğunu ve bu konudaki ne kadar güçlü bir talep olduğunu  Taksim Gezi Parkı`ndan başlayan olaylar bir kez daha gösterdi. Cemiyet düzenlediği toplantı ve seminerlerle gazetecilerin bilgilerini güncellemesine ve paylaşmasına aracılık ediyor. Ödüllerle meslektaşlarını taçlandırıyor. Emekli, işsiz, meslektaşlarının yanında olmayı sürdürüyoruz. Tutuklu gazetecilerin duruşmalarını izliyoruz. Üyelerimize hukuksal danışmanlık hizmeti veriyoruz."
Başbakan Erdoğan`dan kutlama mesajı
Genel Sekreter Güneş, törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kuruluş yıldönümüne ilişkin gönderdiği mesajı davetlilerle paylaştı. Mesajda Başbakan Erdoğan"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, Cemiyetin değerli üyelerine ve sorumluluk sahibi bütün gazetecilere çalışmalarında başarılar diliyor, selamlarımı sunuyorum" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise gönderdiği mesajda TGC`nin 67. kuruluş yıl dönümünü kutlarken  gazetecik mesleğinin sorunlarının çözümüyle basında kalitenin arttırılması adına TGC`nin yapacağı çalışmalarda başarılar diledi.
Orhan Erinç`te ustasına teşekkür
Törenin açılış konuşmalarının ardından 35 usta gazeteciye şükran plaketlerinin takdim edildiği törene geçildi. TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç`e plaketini takdim etti.  Orhan Erinç,  törene katılamayan Sami Karaören ve Muzaffer Kayar`nın ödüllerini Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker`in elinden aldı.
Halit Kıvanç: "Kalbin cemiyetle"
TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Halit Kıvanç`a ödülünü takdim etti. Cemiyete üye olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Kıvanç, şunları söyledi: "Hayatta her zaman kalbim benim bu Cemiyetle. Ben Babıali Yokuşu`nu çıkarken gençlikten değil mesleğimden ötürü öyle hızlı çıkardım ki kendimi atlet zannederdim. Çünkü Cemiyet`e doğru gelirdik. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye çok önemli varlık. Cemiyet, her dönem kendine düşen görevi büyük ölçüde başardı. Bunların arasında görev yapmış olmanın gururunu her zaman taşıyacağım"
Yaşar kemal: "Gazetecileri mahvettiler"
Edebiyatın usta ismi Yaşar Kemal`e plaketini TGC Başkanı Turgay Olcayto takdim etti. Yaşar Kemal, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada gençlik yılları, gazetecilik yıllarını, gurbete gidişini anlattı. O günlere değinen Yaşar Kemal, "Gazetecileri mahvettiler. Bunu tüm Türkiye söylemeli" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli