Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

TGC Yönetim Kurulu açıklama yaptı: Meslektaşımız Bünyamin Aygün hemen serbest bırakılmalı

TGC Yönetim Kurulu açıklama yaptı:  Meslektaşımız Bünyamin Aygün hemen serbest bırakılmalı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Milliyet muhabiri Bünyamin Aygünün 21 gün önce haber amacıyla gittiği Suriyede muhalif gruplar tarafından kaçırılmasını kınadı. TGC yönetim Kurulunun açıklamasında şöyle denildi:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Milliyet muhabiri Bünyamin Aygün`ün 21 gün önce haber amacıyla gittiği Suriye`de muhalif gruplar tarafından kaçırılmasını kınadı. TGC yönetim Kurulu`nun açıklamasında şöyle denildi:
"Uluslararası kurallara göre savaş durumunda gazetecilerin korunması ve kollanması prensipleri Suriye`de sürekli çiğneniyor. Bu kez de savaş muhabirliği konusunda deneyimli meslektaşımız Bünyamin Aygün süregelen iç savaşın  kaçırılan gazetecilerinden biri oldu. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu konuda hükümetin, Dışışleri Bakanlığı`nın ve muhalefet partilerinin de etkin bir çaba içinde olmasını istiyoruz.. Ayrıca Özgür Suriye Ordusu ve muhalif grupları da gazetecileri ve basın özgürlüğüne yönelik olumsuz tutumlarından bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli