Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TGC’den açıklama: Gazetecilik suç değildir

TGC’den açıklama: Gazetecilik suç değildir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), gazetecilere yönelik iki saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), gazetecilere yönelik iki saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, Kars’ın Kağızman ilçesinde, kaymakamın koruma polisinin gazeteciyi darp etmesi ile Muğla’nın Ortaca ilçesinde polis Tayfun Üçgül’ün cenazesinde üç gazeteciye yapılan saldırı kınandı.
TGC’nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“Gazeteciler, ülkemizde mesleki çalışmaları nedeniyle sözlü ve fiziksel saldırıya uğruyor, hedef gösteriliyor. Haksız gözaltı ve tutuklamalarla mesleklerini yerine getirmeleri, haberin yurttaşlara erişimi engelleniyor. Gerçeğin kamuoyuna ulaşmasını istemeyenlerin ve özellikle kamu adına görev yapan belediye başkanı, kaymakam konumundaki kişilerin koruma polislerinden kaynaklanan şiddetin dozu da giderek artıyor.
Son olarak Kars Kağızman’da kaymakamın koruma polisinin gazeteci Serkan Çağlar’ı darp ettiği görüntüler kamuoyuna yansıdı.
Muğla Ortaca’da ise polis Tayfun Üçgül’ün cenazesinde DHA muhabiri Cavit Akgün, Fırat Akay ve Batı Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Ayşe Sönmez saldırıya uğradı. Saldırıları kınıyor, meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz.
Kamuoyunu etkileyen her olayın ardından gazetecilere yönelik saldırıların halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik olduğu unutulmamalıdır.
Saldırıların failleri en kısa sürede bulunmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır. Gazetecilere şiddet ve cezasızlık kural durumuna getirilmemelidir. Gazetecilere yönelik saldırıların ortadan kaldırılması için kamu görevlilerinin, koruma polislerinin de İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim programına alınmaları sağlanmalıdır. Son olarak 13 aydır Diyarbakır’da yargılanan 15’i tutuklu 18 gazetecinin ilk duruşma sonrasında Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi sevindiricidir. 
Gazetecilik suç değildir. Gazetecilik faaliyeti engellenmemelidir.”                Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: açıklama: Gazetecilik değildir
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı