Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TGCden, gazetecilerin hedef gösterilmesine kınama

TGCden, gazetecilerin hedef gösterilmesine kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu, 90 dolayında gazetecinin tutuklu olduğunu, gazeteciler hakkında açılmış 10 bine yakın dâvâ bulunduğunu anımsatarak, dışarıdaki gazetecilerin de hedef gösterilip, baskı altında tutulduğuna dikkat çekti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu, 90 dolayında gazetecinin tutuklu olduğunu, gazeteciler hakkında açılmış 10 bine yakın dâvâ bulunduğunu anımsatarak, dışarıdaki gazetecilerin de hedef gösterilip, baskı altında tutulduğuna dikkat çekti.
Orhan Erinç`in başkanlığındaki TGC yönetimi, Yeni Akit Gazetesi`nde, "Sakık`tan Bombalar" başlığıyla yayımlanan yazıda, gazeteci Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Ahmet Altan ve Yasemin Çongar`ın hedef gösterilmesini kınadı.
Bugün, 90 dolayında gazetecinin cezaevinde bulunduğunu, gazeteciler hakkında açılmış 10 bine yakın dâvâ olduğunu anımsatan TGC Yönetim Kurulu`nun açıklaması şöyle:
"Dışarıdaki gazeteciler de sözlü ve fiziksel şiddetle hedef alınmakta, itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Birçok gazeteci, korku ve tehdit dolu günler geçirmektedir. Gazetecilerin, yine gazeteciler tarafından hedef gösterilmesi üzüntü vericidir. Gazetecilik, hiçbir zaman, görüşlerini paylaşmadığımız insanların afişe edilmesi veya hedef gösterilmesi mesleği olamaz, olmamalıdır. Meslektaşlarımızdan, Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi`nin, `Gazeteci; bilgi ve haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüklerini ne pahasına olursa olsun savunur` ve `Gazeteci, başta barış, demokrasi ve insan hakları olmak üzere, insanlığın evrensel değerlerini, çok sesliliği, farklılıklara saygıyı savunur` ilkelerine titizlikle uymalarını bekliyoruz.
Hedef gösterilen gazetecilerin can güvenliklerinin korunması için yetkilileri göreve çağırıyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli