Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

THK Erdek Şube Başkanı Temel Güven:

THK Erdek Şube Başkanı Temel Güven:

?Kurban derilerinizi kurumumuza bekliyoruz?

Türk Hava Kurumu (THK) Erdek Şube Başkanı Temel Güven, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.
Bayramda, kurban derilerinin yine makbuz karşılığında, yetki belgesi taşıyan kişilerce toplanacağına dikkati çeken Güven, şunları söyledi:
?Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün öngörüsüyle, 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu, hayırsever ve kadirşinas milletimizin desteğiyle bugünlere geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban derilerinin makbuz karşılığı, yetki belgesine sahip kişiler tarafından toplanacaktır. Havaların çok sıcak seyretmesi nedeniyle deri toplama işlemi bayramın birinci ve ikinci günleri yapılacaktır. Deri bağışlayacak vatandaş-larımızdan ricamız, derinin heba olmaması için mutlaka tuzlanmasıdır.?
Güven, kurumun çalışmaları hakkında da şu bilgiyi verdi: 

?15 Temmuz 2016 sonrası, Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nda ortaya çıkan pilot ihtiyacının karşılanması için tüm kabiliyetlerini ortaya koyan kurumumuz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nın pilot uçuş eğitimlerini bizzat gerçekleştirmiştir. Kendi arabasını üretmeden, kendi uçağını üreterek ihraç etmiş bir ülkeyiz. Kurumumuz, hâlen ülkemizde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarında da görev almakta, 17 noktada hava ambulans hizmeti ve organ nakli hizmeti vermektedir. Unutulmamalıdır ki, tüm teknolojilerin atardamarı olarak kabul edilen havacılık ve uzay teknolojileri, nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, dünyanın 37´incisi olarak kurduğu Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi´nde binlerce öğrenci eğitim almakta, ülkemizin ihtiyacı olan pilotlar yetişmekte ve geleceğin uzay mühendisleri kaliteli eğitim almaktadır. Ayrıca şehit çocuklarına da tam burslu eğitim verilmektedir.?
Güven, ?Böylesine önemli hizmetlere imza atan kurumumuza kurban derilerinizi bağışlayarak destek vermenizi bekliyoruz? dedi.
THK Erdek Şube Başkanı Temel Güven, ilçemizde kapalı bulunan kesimhanesinin, hiç olmazsa Kurban Bayramı´nda açılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli