Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

THK Erdekte 2 Bin 448 Adet Kurban Derisi Topladı

THK Erdekte 2 Bin 448 Adet Kurban Derisi Topladı

Türk Hava Kurumu Erdek Şubesi, Kurban Bayramında Erdek genelinden bin 2448 adet kurban derisi topladı.

Türk Hava Kurumu Erdek Şubesi, Kurban Bayramında Erdek genelinden bin 2448 adet kurban derisi topladı.
Kurban Bayramı`nda Türkiye genelinde kurban derisi toplama görevini yürüten THK Kurumu Erdek`te de THK Şubesi aracılığıyla deri toplama faaliyetini gerçekleştirdi. THK Erdek Şubesi ise bu yıl merkez ve çevresinde 2448 adet kurban derisi topladı.
THK Erdek Şube Başkanı Vedat Özgen, bu yıl toplanan kurban derisi sayısında az da olsa artış olduğunu kaydederek, "Bu artışın daha da çok olabileceğini fakat adalarda yaşanan sel felaketinin ardından deri toplama ve tuzlama muhafaza konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi.
Bu yıl ilçemizde 1525 adet koyun derisi, 850 adet keçi derisi ve 73 adette büyük baş hayvan derisi toplandı. Bu toplama işlemini bayram süresinde yapıldı. Bu anlamlı günde bizlere yardımlarını esirgemeyen tüm muhtarlarımıza, çalışanlara, emniyet teşkilatımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan toplanan kurban derilerinin satışından elde edilecek gelirin yüzde 50`sinin ilgili mevzuat gereğince Erdek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`na, yüzde dördünün Kızılay`a, yüzde üçünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu`na (SHÇEK), yüzde üçünün Diyanet Vakfı`na verileceği, geriye kalan yüzde 40`lık bölümün de THK`nın faaliyetlerinde kullanılacağı kaydedildi.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false