Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

THK´den fitre ve zekât çağrısı

THK´den fitre ve zekât çağrısı

Türk Hava Kurumu(THK), içinde Türk Hava Kurumu (THK), içinde bulunduğumuz Ramazan ayında vatandaşların fitre ve zekâtlarını bekliyor.

Türk Hava Kurumu(THK), içinde Türk Hava Kurumu (THK), içinde bulunduğumuz Ramazan ayında vatandaşların fitre ve zekâtlarını bekliyor.
THK Erdek Şube Başkanı Temel Güven, temelleri 1925´te Türkiye Cum-huriyeti´nin kurucusu Atatürk tarafından atılan kurumun, bugünlere hayır sever ve kadirşinas ulusumuzun desteğiyle geldiğine dikkati çekerken, ?Devlet bütçesinden hiçbir yardım almayan kurumumuz, kısıtlı kaynaklarla gençliğimizi havacılığa özendirmek ve vatandaşlarımıza nitelikli havacılık eğitimi sunabilmek amacıyla 92 yıllık deneyimiyle ve ilk günkü heyecanıyla çalışmalarını sürdürüyor? dedi.
THK´nın, bugüne dek ülke havacılığının ulaştığı tüm kilometre taşlarında iz bıraktığına işaret eden Güven, şu değerlendirmede bulundu:
?Hassas ve pahalı bir iş olan havacılık faaliyetleri ve ücretsiz havacılık kursları, milletimizin kuruma yaptığı ve kurumun tek mali kaynağı olan fitre-zekât ve kurban derisi gelirleri sayesinde, ülke çapındaki 400´den fazla şubesi ve eğitim merkezleriyle sürdürülüyor. Gençlere model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, plânör, yelken kanat gibi sportif havacılık alanlarında kurslar veriliyor. Türk Hava Kurumu, havadan yangın söndürme olanak ve yeteneğini ülkemize kazandıran ve hâlen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal kurumdur. Yangın riski yüksek Adana, Antalya, Bodrum ve İzmir bölgelerinde uçaklarımız, her gün kalkışa hazır bekliyor ve ormanlarımızı yangınlardan koruyor.?

Kurumun, 2013 yılından beri helikopter ambulans hizmeti verdiğine dikkati çeken Güven, şunları söyledi:
?Bu kapsamda, 16 bölgede, 17 helikopter ile Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüklerinin yönlendirmeleri doğrultusunda hasta ve yaralıları hastanelere götüren, hastaneler arası hasta taşıyan helikopterlerimiz, yoğun bakım donanımında bulunuyor. THK, geleceği göklerde arayan gençlerin hayâllerini gerçekleştirmek için 2011 yılında, ?Türk Hava Kurumu Üniversitesi´ni kurdu. Bu üniversite, 5 fakülte, 14 bölüm ve 2 meslek yüksek okulu(15 program) ile gençlerin akademik eğitimlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.?
Kuruluşunda 21 kalem gelir bağlanan ve bugünkü karşılığı milyarlarca lira olan THK´nın bugün elinde hiçbir kamu geliri kalmadığının altını çizen Güven, ?Kurumun mali desteğinin tümü, Türk Ulusu´nun fitre-zekât ve kurban derisi bağışlarından oluşuyor. Bağışçıların büyük desteği ve onların verdiği güçle kurumumuz, bu yıl da fitre ve zekât bağışlarını kabul ediyor. Türk Hava Kurumu, bağlı kuruluşları, şubeleri, eğitim merkezleri, bağışçılarıyla çok büyük bir ailedir. Bu büyük ailenin daha çok güçlenip yeniden eski, güzel ve güçlü günlerine kavuşabilmesi için fitre bağışı yapmak üzere 3919´a, 20 lira karşılığında 1 SMS göndermenizi bekliyoruz? dedi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: fitre çağrısı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false