Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

THKnın model uçak kursu sona erdi

THKnın model uçak kursu sona erdi

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, THKnun bir zamanlar Kurban Derisi toplamaya mahsus bir kuruluş olarak algılandığını, ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, THK`nun bir zamanlar Kurban Derisi toplamaya mahsus bir kuruluş olarak algılandığını, ancak bunun doğru olmadığını söyledi.
"Türk Hava Kurumuna ait bu algı ortadan kalktı. İş sahiplenilirse, ortaya sonuç çıkarılırsa heyecan, azim, kararlılık ve yapılanları görüp destekleyen insanlar varsa yolları her zaman açık olur" sözleri ile konuşmasını sürdüren Güzel, THK`nun 46 bin kişiye verdiği havacılık eğitimlerini 300 binlere çıkardığını vurgulayarak, "Gençlerimize ücretsiz model uçak eğitimleri verdik, vermeye devam ediyoruz. Şubemiz model uçak rehber öğretmeni Sabri Sözen nezaretinde Model Uçak Rehber Öğretmenlik kursunu başarıyla bitiren öğretmenlerimizin katkıları ile eğitilen öğrenci sayısı dahada artacak.
Öğretmenlerimizin kendi okullarında açacakları havacılık kulüpleri ile havacılığa ilk adımı atacak evlatlarımız bilahare THK tesislerinde diğer branşlarda ücretsiz eğitim alacaklar. Bu gençliğimiz Türkiye`nin ilk havacılık ve uzay üniversitesinde 7 dalda eğitim alma olanağına kavuşacaklar. Türkiye`nin ilk Dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesini 2011 yılında ülkemize kazandırdık. Avrupa`nın en büyük yangın söndürme filolarını kurarak onlarca uçak aldık. Ayrıca yüzlerce profesyonel olarak pilot yetiştirme uçuş okulları açtık. Saygıdeğer öğretmenlerimiz bizlere çalışma fırsatı veren Vali Yılmaz Arslan ile Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın`a teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı