Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman:

Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman:

Marmara Denizindeki balıkların kansere neden olduğu iddialarını ciddiye almıyorum

Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Marmara Denizi`ndeki balıkların, bulundurdukları ağır metaller nedeniyle kansere neden olduğu iddiaları ciddiye almadığını belirtti.
Marmara Denizi`ne balıkların Ege ve Karadeniz`den gelen "göçmen" nitelikli balıklar olduğuna dikkati çeken Kocaman, şu değerlendirmede bulundu:
"Başta lüfer, palamut ve hamsi olmak üzere birçok balık, Marmara Denizi`ne, Ege ve Karadeniz`den geliyor. Bu balıklar, acaba neden bu bölgelerde kansere neden olmuyor da, Marmara Denizi`ne girince kanser yaratıyor? Kaldı ki, küçük balıklar, kansere neden olacak ağır metaller bulundursalar, önce kendileri ölür. Ağır metaller, genellikle köpek balığı, kılıç balığı gibi balıklarda görülür. Biz, bilimsel sonuçlara bakarız. Bunların başında da, devlet kurumlarımız ve uluslararası kuruluşların raporları gelir. Bu kurum ve kuruluşlardan böyle bir rapor gelmediğine göre de, iddiaların ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Vatandaşlarımız, gönül rahatlığı içinde balık yemeyi sürdürebilir."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli