Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tıp Fakültesi Hastanesi´nde yatak kapasitesi arttırılacak

Tıp Fakültesi Hastanesi´nde yatak kapasitesi arttırılacak

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, son 1,5 yıl içerisinde önemli gelişim gösteren Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ndeki hekim ve yardımcı personel sayısında % 239 artış yaşandığını belirterek, "Öncelikli hedefi

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, son 1,5 yıl içerisinde önemli gelişim gösteren Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ndeki hekim ve yardımcı personel sayısında % 239 artış yaşandığını belirterek, "Öncelikli hedefimiz mevcut yatak kapasitesini arttırmak" dedi.
Çağış Yerleşkesindeki 220 yataklı binasında 20 branşta sunulan poliklinik hizmetleri ve laboratuarlarıyla her geçen gün büyüyen Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, ilimizin sağlık alanındaki yüz akı kuruluşu olma yolunda ilerliyor.
Rektör Prof. Dr İlter Kuş, beraberinde rektör yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç ile birlikte Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti. Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Gökhan Eren ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit´in de katıldığı ziyarette, Üniversite, Balıkesir, Basın ilişkileri üzerine istişarelerde bulunuldu. Ziyaretin ana gündemini Tıp Fakültesi Hastanesi oluşturdu.
Rektör Prof. İlter Kuş, BAÜN Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: ?1 Ocak 2019 tarihinden bu yana, üniversite hastanemizdeki öğretim üyesi (Profesör, Doçent, Dr. öğr. Üyesi) sayısı 75, asistan doktor sayısı 71, hemşire, yardımcı sağlık personeli ve diğer personel sayısı 239 arttı. Böylece toplamda öğretim üyesi sayımız 164, asistan doktor sayımız 151, hemşire ve diğer personel sayımız da 590´na ulaştı. Hastane Kan Bankası, Kardiyoloji Anjiyo Ünitesi, Böbrek Taş Kırma Ünitesi (ESWL), Endoskopi Ünitesi, Bronkoskopi Ünitesi, Dijital Röntgen, Kemik Dansitometri, Mr, Mamografi, Bilgisayarlı Tomografi, Ultrason, 1. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi hizmet sunmaya devam ediyor. Toplumun beden ve ruh sağlığının korunmasına yönelik kaliteli tanı ve tedavi hizmetlerini çağdaş ve güvenilir ortamda, hasta ve sağlık çalışanlarının haklarına uygun şekilde sunan, eğitim-öğretim yapılması için uluslararası standartlarda gerekli altyapıyı oluşturan araştırma ve sağlık kurumu olmayı misyon edinen hastanemizin fiziki olarak büyümesini sağlamak ve yatak kapasitemizi artırmak öncelikli hedefimiz.?
BAÜN ile BGC arasındaki ilişkilerin de ele alındığı ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Tıp Fakültesi Hastanesi ek 400 yatak kapasiteli bina projesinin uzun yıllardır gündemde olduğunu söyledi.
Demir, "Gönlümüz Bursa yönünden Balıkesir´e girişte (TOKİ civarı) yeni bir üniversitesi hastane binası yapılmasını arzulasa da, mevcut hastane alanına uygulanacak ek 400 yataklı projenin kısa sürede hayata geçirilmesi ilimiz adına hayati bir konudur. Balıkesir öncelikli olarak gündemine almalı. Bu konu milletvekillerimizin ev ödevi olmalı." dedi.
BGC Başkanı Demir, BAUN bünyesinde faaliyet gösteren Edremit Zeytincilik Enstitüsü´nde üretilen zeytin ve zeytinyağı ürünlerinden takdim eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş´a, Cemiyet yayınları arasındaki "15 Temmuz Balıkesir Manşetler" albüm/kitabını sundu. Kuş ve beraberindekiler, Basın Müzesi´ni gezerek Balıkesir Basınının 135 yıllık geçmişine nostaljik bir yolculuk yaptı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli