Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TKDK, kırsal alanların kalkınmasına öncülük ediyor

TKDK, kırsal alanların kalkınmasına öncülük ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü olarak sürdürülebilir ve üretime dayalı kalkınma anlayışıyla, 2011 yılından bugüne kadar verdiği desteklerle tarım ve hayvancılık başta olmak üzere Balıkesir´de kırsal alanla

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü olarak sürdürülebilir ve üretime dayalı kalkınma anlayışıyla, 2011 yılından bugüne kadar verdiği desteklerle tarım ve hayvancılık başta olmak üzere Balıkesir´de kırsal alanların kalkınması noktasında yatırımlara öncülük ediyor.
Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, genç girişimcilere sağlanan daha fazla hibe avantajı ile Avrupa Birliği fonlarını başarı ile Balıkesir´in kırsal kalkınmasına yönlendiren TKDK İl Koordinatörlüğü sağladığı hibe destekleri ile ilimize 178 yatırım kazandırırken, söz konusu yatırımların 15´i kadın girişimciler, 71´i ise genç girişimciler tarafından gerçekleştirildi.
Avrupa Birliğinden sağlanan fonların azami derecede Balıkesir´e kazandırılması amacıyla yoğun bir çaba harcayan TKDK İl Koordinatörlüğü, etkin ve verimli çalışmaları neticesinde 76 milyon lirası kurum tarafından hibe olarak ödenen 169 milyon lira tutarında yatırımın hayata geçmesine vesile olduğu bildirildi.
Faaliyete geçerek ilimiz ve dolayısıyla bölgemiz ekonomisine katkı sağlayan süt hayvancılığı, besi hayvancılığı, etlik tavuk yetiştiriciliği, süt işleme tesisleri, kesimhane ve et işleme tesisleri, arıcılık, tıbbi & aromatik bitki yetiştiriciliği, zeytinyağı işleme tesisleri ve kırsal turizm gibi dokuz farklı sektörden yatırımlar ile 702´si doğrudan olmak üzere 1383 kişinin istihdam edilmesi sağlandı.
TKDK İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü´nün göreve başlamasından önce 2011/2014 yılları arasında yayımlanmış olan 13 başvuru çağrı ilanı kapsamında 287 adet olan proje başvurusu, göreve başlamasından sonra 2015 yılında yayımlanmış olan 3 başvuru çağrı ilanı sonucunda 179 proje başvurusu alınarak toplamda 466 adede ulaştı. Projeler için 2011-2014 döneminde yapılan hibe ödemeleri 40.754.869,94 TL iken, 2015-2016 yılları arasında 35.177.617,34 TL ödeme yapıldı.
Ayrıca, IPARD fonlarının duyurulması ve vatandaşların bilgilendirilmesi için mahalleler dahil tüm ilçeleri kapsayan 453 bilgilendirme toplantısı ile 9672 katılımcı bilgilendirildi. İlimizde yatırımların hayat bulabilmesi gayesiyle çalışmalarını sürdüren koordinatörlüğü etkin ve verimli çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.
Kabulü gerçekleştirilen projelerin sözleşmeye bağlanması için il koordinatörlüğü çalışmaları sonrasında uygun bulunan projeler kurum merkezine gönderilmekte ve burada iş planı analizleri gerçekleştirilmekte, ayrıca programın uygulanmakta olduğu 42 ilden uygun olarak gönderilmiş olan projelerin IPARD Programı sıralama krıterleri ve iş planlarına göre sıralaması yapılmakta. Sözleşmeye hak kazanan projeler nihai olarak Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından belirleniyor. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı