Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TKDK´dan Balıkesir´e 228 Milyon TL´lik yatırım

TKDK´dan Balıkesir´e 228 Milyon TL´lik yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´nun (TKDK), hayvancılık işletmelerinin desteklendiği ?Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´nun (TKDK), hayvancılık işletmelerinin desteklendiği ?Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)? ve İşleme-paketleme tesisleri ve soğuk hava depolarının desteklendiği ?Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)?sektörlerinden çağrıya çıkılan 10. Başvuru çağrı süreci tamamlandı. TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Murat Kar, IPARD II 10. Başvuru Çağrı Döneminde toplam yatırım tutarı 228 Milyon lira olan 37 proje başvurusu aldıklarını ve yatırımlar tamamlandığında, Balıkesir´de 1064´i doğrudan olmak üzere toplam 1602 yeni istihdam olanağı yaratacağını ifade etti.
Murat Kar yaptığı yazılı açıklamada, kurum tarafından Ocak ayında çağrı ilanının duyurmasıyla birlikte salgın kurallarına uygun olarak potansiyel faydalanıcılara yönelik tanıtım faaliyetlerine başlandıklarını, Balıkesir il genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, üretici örgütleri, sanayiciler ile çiftçilerin yer aldığı yüz yüze ve online toplantılar düzenlendiklerini hatırlattı. Murat Kar, çağrı ilanından haberdar olmayan yatırımcıların kalmaması adına Kaymakamlıklar, Tarım İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Ticaret Odaları aracılığıyla da potansiyel yatırımcılara ulaşarak bilgilendirme yaptıklarının altını çizdi.
Projelere yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacaktır
?Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlarda Et ve süt üretimi yapılacak büyükbaş, küçükbaş ve broyler çiftliklerinin modernizasyonu sektöründe toplam yatırım tutarı 44.6 Milyon lira olan 15 proje, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlarda, Süt toplama, et ve süt ürünleri işlenmesi ve pazarlanması, meyve sebze işleme sektörleri kapsamında ise toplam yatırım tutarı 183 Milyon lira olan 22 proje başvurusu aldık. Bu projelere yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacaktır.?
En çok yatırım Altıeylül ilçesinde
TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Murat Kar ?10. çağrı dönemi başvuruları incelendiğinde; en çok proje başvurusu yapılan ilçenin Altıeylül İlçesi olduğu görülmektedir. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbiri ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) tedbiri kapsamında yatırımların faaliyete geçmesi ile 1064 doğrudan istihdam, 538 dolaylı istihdamın işgücüne katılımı planlanmaktadır. Yatırımların Balıkesir´imize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli