Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TMO, hububat alımlarına başladı

TMO, hububat alımlarına başladı

TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil: ?2015 hasat döneminde de üreticilerimizin hizmetindeyiz?

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Güney Marmara Bölgesi hınterlandı olan Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Yalova illerinin yer aldığı bölgede, sekiz ayrı noktada hububat alımlarına başladıklarını belirtti. TMO olarak üreticilerin, büyük emek ve alın teriyle ürettikleri ürünlerinin daha çok değer kazanması için çaba harcadıklarına dikkati çeken Ağmil, şunları söyledi:
?Üreticilerimizin, büyük bir emek ve alın teriyle ürettikleri ürünlerinin daha çok değer kazanması ile birlikte gelecek yıllarda daha fazla ve daha kaliteli buğday üretimini teşvik için her zaman olduğu gibi 2015 yılı hasat döneminde de üreticilerimizin hizmetindeyiz. Çiftçi Kayıt Sistemi´ne kayıtlı üreticiler, belgelerindeki üretim miktarını satın alabilirler.?
TMO Bandırma Şube Müdürlüğü´nün, Bandırma Ticaret Borsası başta olmak üzere Balıkesir, Akçaova, Çanakkale, Kumkale, Biga, Karacabey ve Ayazköy´deki alım merkezlerinde üreticilerin hizmetlerinde olup piyasaların düzenli bir şekilde regülasyonunun sağlanması amacıyla tüm TMO personelinin özveriyle çalıştıklarına dikkati çeken Ağmil, şöyle konuştu:
?TMO´nun uyguladığı proteine dayalı alım sistemiyle ürünlerin kalitesinde artış sağlanması amaçlanmaktadır. Kaliteli üretimi daha da teşvik etmek amacıyla kaliteli ürüne % 3´e kadar verilen ilave fiyat, bu yıl % 7´ye çıkarılmıştır. Böylece kaliteli üretim yapan üreticimiz, önceki yıllara göre daha çok kazanç elde edecek, diğer yandan kaliteli buğday ihtiyacı da karşılanmış olacaktır.?
TMO´nun, üreticilerin işyerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla son üç yıldır uyguladığı randevulu alım sistemini bu yıl da sürdüreceğini, randevuların, www.tmo.gov.tr veya (randevu.tmo.gov.tr) adreslerinin yanı sıra TMO işyerlerinden de alınabileceğine dikkati çeken Ağmil, şunları söyledi:
?Bandırma Ticaret Borsası´nda yapılan hububat alımlarının, üreticilerimizin ürünlerinin daha fazla değer kazanarak, üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları, tüccar ve sanayicilerimizin de, ihtiyaç duydukları kalitede ürünü rahatlıkla temin edebilmeleri açısından önemlidir. Bu arada, Bandırma Ticaret Borsası da, üreticilerimize gerekli rekabet ortamını iyi bir şekilde sağlıyor. TMO olarak Bandırma Ticaret Borsası´ndaki ürün alımlarına sürekli katılıyoruz. Üreticilerimiz, randevu alarak hem Borsa üzerinden, hem de doğrudan TMO Bandırma Şube Müdürlüğü´ne gelerek ürünlerini, ofisimize satabilirler. Pazar günleri dışında haftanın 6 günü alım yapılacaktır.?
TMO´nun, ?1. Sınıf?(Anadolu kırmızı sert, Anadolu beyaz sert), 12.5-12.9 protein değerine sahip buğdayların müdahale alım fiyatını ton başına 862.00 lira olarak belirlediğini, protein oranı yüksek, süne oranı düşük buğdaylara yüzde 7´ye kadar ek fiyat uyguladığını belirten Ağmil, şöyle konuştu:
?Diğer gruplardaki ürünlerin alım fiyatları, TMO tarafından belirlenen pariteye göre hesaplanacaktır. Bu fiyatlara ek olarak Bakanlığımız tarafından, ton başına 50 TL prim ödenmesiyle gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi destek ödemeleri yapılacaktır. Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için belirlenmiş olan 862 TL/ton müdahale alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen 127 TL/ton prim ve diğer desteklerle birlikte 989 TL/tona yükselmektedir.?
TMO´nun, Kasım ayından başlayarak uygulayacağı satış fiyatlarını açıkladığına dikkati çeken Ağmil, ?Böylece tüccar ve sanayicilerimizin önlerini görerek, üreticilerden, hasat döneminde daha çok ürün alma tercihlerini artırıyor, üreticilerimizin piyasalardaki arzını daha fazla ürün alarak , piyasaların, üreticilerimiz lehine daha olumlu gelişmeler yaşanmasını sağlıyoruz? diye konuştu.

Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: hububat alımlarına başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli