Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil: Bereketli bir hasat sezonu bekliyoruz”

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil:  Bereketli bir hasat sezonu bekliyoruz”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, 2015 yılı alım kampanyası öncesi, Güney Marmara Bölgesi'nin hububat ve piyasa durumu hakkında bilgi verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, 2015 yılı alım kampanyası öncesi, Güney Marmara Bölgesi'nin hububat ve piyasa durumu hakkında bilgi verdi. Yaklaşan 2015 yılı hasat sezonunu çiftçiler ve ülkemiz adına bereketli geçmesini dileyen Ağmil, Müdürlüğümüzün sorumluluk alanında bulunan Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova illerinde, 2014 Ekim-2015 Nisan dönemine ait periyotta, Güney Marmara Bölgesi olan Şube Müdürlüğümüz hinterlandında gerçekleşen yağışların, geçen yıla göre % 50 oranında arttığı belirlendi. Buna paralel şekilde, yöremizdeki hububatın gelişmesinin normal seyrinde bulunduğunu, bitki gelişimini olumsuz etkileyecek bir durumun olmadığını gözlemliyoruz” dedi.
2015 yılında, yöremizde yaklaşık 200.000 hektar alanda ekilen buğdaydan 730.000 ton buğday, 56.000 hektar alanda ekilen arpadan 180.000 ton arpa üretimi beklediklerini belirten Ağmil, şunları söyledi:
Toprak Mahsulleri Ofisi olarak, son yıllarda alım bareminde yapılan değişikliklerle protein değeri yüksek ve süne kımıl tahribat oranı düşük ürünlere daha iyi fiyatlandırma politikasına gidilmiş, son yapılan değişiklik ile de artı kalite verilerek, üreticilerimizin daha kaliteli ürün sağlaması teşvik edilmiştir. Buna benzer hem kaliteyi artırıcı, hem de emek harcayan üreticinin teşvik edilip desteklenmesi amaçlanmaktadır. Yöremizdeki gibi ülke genelinde de bol ve bereketli bir hasat sezonu beklerken, TMO olarak piyasaların aksamadan yürütülmesi, üretici lerimizin mağduriyet yaşamaması ve sanayicinin istediği kalitede hammaddeyi kolayca bulabilmesi için üzerimize düşen görev ve sorumluluğumuzu yerine getirme çabası içindeyiz.”
TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, stoklarında bulunan pirinç ve fındık yağı ürünlerinin perakende olarak kendilerine bağlı ajans amirliklerinde sattıklarını açıkladı. Ağmil, halka, orta dane pirincin kilosunun 2,90 TL, Baldo pirincin kilosunun ise 4 TL'den satıldığını sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli