Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TMPF Balıkesir Temsilcisi Çalışır:

TMPF Balıkesir Temsilcisi Çalışır:

?Balıkesir´i ve Bandırma´yı pentatlon sporunun lokomotifi yapacağız?

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu´nun aylık haber bülteni olan ?PentAtlet?in 2021 Ağustos ayı sayısında, Balıkesir´deki pentatlon çalışmalarına da yer verildi.
Bültende, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu(TMPF)Balıkesir Temsilcisi, Bandırmanın yetiştirdiği eski önemli atletlerden İzzettin Çalışır´ın da bir yazısı yayınlandı.
Çalışır, ?Balıkesir, pentatlon altyapısına yoğunlaşıyor? başlıklı yazısında şunları aktardı:
?Balıkesir´de modern pentatlon yeni bir spor dalı. Ancak modern pentatlon içinde yer alan atletizm dalında uluslararası derece alan atletlerimiz bulunmaktadır ve bu atletlerimizin de katkılarıyla bu dalda avantajlı durumda olduğumuzu düşünmekteyim.
Yüzme dalında da etrafımız denizlerle çevrili ve ilçelerimizde bile yüzme havuzları olması dolayısıyla bu dalda da başarılı olacağımızı düşünüyorum.
Binicilik dalında, Balıkesir köylerinde cirit sporu ve ata binme sporu yapılmaktadır. Binicilikte, genç sporcuların özlemini duyduğu bir spor dalı olarak yabancılık çekilmeyecektir. Bu arada spor kulüpleri de il ve ilçelerimizde kurulmaya başlanmıştır.
Modern pentatlonun branşlarından biri olan atıcılık ile ilgili henüz yeni yeni çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Ancak malzemelerinin tamamlanmasıyla bu spor dalında da çalışmalar aralıksız devam edecektir.
Bu arada eskrim dalı ile ilgili olarak eskrim antrenörümüz sayın Eren Ülkü nezaretinde çalışmalar sürmektedir. Eksik olan eskrim malzemeleri tamamlandığında modern pentatlonun eskrim branşında da başarılı çalışmalar yapılacağı kanaatindeyim.
BALIKESİR´DE MODERN PENTATLON
Balıkesir ilinin modern pentatlona yönelik potansiyeline ilişkin şunları söyleyebilirim.
Balıkesir ilimiz ve ilçelerinin modern pentatlon sporuna çok çabuk uyum sağlayabileceğine yönelik şüphem yoktur. Antrenörlerimiz Mehmet Yıldırım ve Uğur Beş´in, modern pentatlon alanında yaptıkları çalışmalar çok önemlidir. Antrenörlerimiz, 20 aydan beri sabahın erken saatlerinden itibaren yılmadan, yorulmadan, her türlü fedakarlıklara katlanarak başladıkları çalışmaları sonuçlandırmışlardır. Sadece Bandırma ilçemizde 40 bin öğrenci arasından yetenekli öğrencileri tespit etmiş ve yaklaşık 250 öğrenciyi bu spora kazandırmak için çaba harcamışlardır. Yine Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor
İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, pandemi dönemi süresince, günün her saatinde, bu alanda yapılan yetenek taraması çalışmalarına olağanüstü destek vermiştir. İlçe müdürümüzün özverili çalışmaları ve verdikleri destekler, sporcuların tespit edilmesi ve onlara çalışma fırsatı sunulması noktalarında çok anlamlıdır. Bu sayede sporcularımız, modern pentatlon sporuna yönelik antrenmanlarını gerçekleştirme imkanı bulmuşlardır. Bu noktada, hem ilçe müdürümüz, hem de antrenörlerimizle birlikte özverili çalışmalarımız devam etmektedir.
Modern pentatlon sporu ile ilimizde 1, Bandırma ilçemizde 2, Erdek ilçemizde 1 spor kulübü bulunmaktadır. Bölgemizdeki kulüpleri modern pentatlon sporuna yönelik ilgisi günden güne artış göstermektedir. Önümüzdeki dönem içinde modern pentatlona dönük çalışmalar yapan kulüplerin sayısında artış olacağı gibi, bizlerin de modern pentatlon sporunun kulüpler nezdindeki tanıtımına yönelik çalışmalarımız artmaktadır. Bugün itibarıyla 5 antrenör ve 350 modern pentatlon sporcusu bulunmaktadır. Sporcu ve antrenörlerimizin çalışmalarını aktif olarak yapabilmeleri noktasında il ve ilçe müdürlüklerimizle çalışmalarımız sürmektedir.
TESİS ALTYAPISININ PENTATLONA YANSIMALARI
Balıkesir merkez ve ilçelerimiz, tesis yönüyle sporcularımızın yetişmelerine imkan sunacak bir donanıma sahiptir. Bölgemizde yer alan atletizm pistleri, yüzme havuzları, bu spor dalları ile ilgili spor salonları ve denizlerimizden yararlanılabilmektedir.
Atıcılıkla ilgili eksik malzemelerimizle ilgili taleplerimiz federasyonumuzca tamamlanma aşamasındadır. Tesislerimiz ve diğer eksiklerin tespiti için federasyonumuzca ilimize 3 kişilik ekip gönderilmiş ve eksiklikler belirlenmiştir. Bu arada, modern pentatlon yarışmalarının bir ayağının Bandırma ilçemizde de yapılması ile ilgili olarak federasyonumuzca görevlendirilen bir ekip, yarış güzergahları üzerinde çalışmalar yapmıştır. Bandırma ve Erdek kıyı güzergahlarında müsabakalar düzenlenmesi için federasyonumuzun görevlendirdiği ekipler de çalışmalarını tamamlamışlardır. Masterlere yönelik planlanan Biathle Şampiyonası için ilimizin düşünülmüş olmasından memnuniyet duyduk. İlimizde hem altyapı gelişmeleri, hem de müsabakalar yönüyle gerçekleştirdiğimiz planlamalarla ilgili olarak Balıkesir´deki altyapı gelişmeleriyle pentatlon sporcularımızın, 7 yaş grubundan başlayarak altyapı çalışmalarına devam edilmektedir. 7 yaş üzerinde bulunan yetenekli sporcularımız, çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler. Çevremizde yapılan ve yapılacak her müsabakaya imkanlar ölçüsünde katılarak müsabaka eksiklerimizi gidermeye çalışacağız.
GELECEK VİZYONU
Son olarak Balıkesir´in pentatlona yönelik kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine yönelik olarak hem merkezde, hem de ilçelerimizde yapacağımız
planlamalarımız bulunmaktadır. Genç nüfusumuza yönelik yapmakta olduğumuz ve yapacağımız çalışmalarla pentatlon sporunu daha fazla kitlelere tanıtarak mevcut sporcu sayımızın artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kısa vadede aramıza yeni katılacak ve çalışmalarını sürdüren yetenekli sporcularımız ile birlikte hem ilimizde, hem de Milli Takım düzeyinde ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi planladık. Alacağımız destek ve sporcu kaynağımız ile başarıda devamlılığı sağlamak en önemli hedefimizdir. Bu hedef için çalışan teknik ekibimizle birlikte Balıkesir´i ve Bandırma´yı pentatlon sporunun lokomotifi yapmaya gayret göstereceğiz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli