Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TOBB, Balıkesir Kadın İl İcra Kurulu Toplandı

TOBB, Balıkesir Kadın İl  İcra Kurulu Toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Balıkesir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu aylık olağan toplantısını Susurlukun Göbel ilçesinde gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Balıkesir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu aylık olağan toplantısını Susurluk`un Göbel ilçesinde gerçekleşti.
Balıkesir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ve Susurluk  Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt`un ev sahipliğinde yapılan toplantıya Balıkesir, Bandırma, Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Susurluk`tan gelen İl Kadın İcra Kurulu yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Balıkesir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu periyodik olarak düzenledikleri toplantılarda ilk defa şehir dışında bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Tüfekçioğlu; "Ticaret Odası seçimlerinden sonra seçilen oda başkanlarını tek tek ziyaret edip  tanışıyoruz hem de kurulumuzda üyesi olan ilçelerimizin başkanlarını ziyaret ediyoruz" dedi
Başkan Tüfekçioğlu konuşmasının devamında Vali Ahmet Turhan`ın da kadın istihdamı konusuna dikkat çekerek, kadın dernekleriyle sıkı temas halinde çalışılması gerektiğini vurguladığını hatırlattı. Tüfekçioğlu, "Bizim derneğimizde bu amaçla kurulduğu için, Kadın istihdamını amaçlayan projeler ve bilgilendirme toplantıları yapacağız. Kosgeb  - İşkur çok güzel projelere destek veriyor. Girişimcilik kursları son derece önemli. Kadınlarımız buradan sertifika alıyor ama ne yazık ki iş kurmak için cesaret toplayamıyorlar. Bunun için risk analizlerini iyi yapabilen başarılı iş kadınlarından örnek model olarak yardım alınabilir. İnanıyorum ki sonuç daha başarılı olacaktır. Hatta iş kurmak isteyen kadınlarımıza derneğimiz olarak mentör yardımı yapabiliriz" dedi. Engelli kadınlara ve çocuklara yönelik projeler hazırlayacaklarının da altını çizen Tüfekçioğlu "Önemli olan kadına hizmet. Kadın eğitildiği zaman toplum da değişir, ailede değişir" dedi.
Susurluk Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt`da Balıkesir Kadın İl İcra Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ve yönetimini Susurluk`ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Toplantı sonunda Balıkesir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nilay Dursun Şahin toplantıya katılan üyelere "Hünerli eller projesi" kapsamında hazırlanan kadınlar tarafından hazırlanan bayan fularlarını hediye etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false