Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

TOKİden girişimci adaylarına büyük fırsat

TOKİden girişimci adaylarına büyük fırsat

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), küçük ve orta ölçekte yeni bir işyeri açmak isteyen işletmecilere ve yatırımcılara özel koşullarda işyeri satışı gerçekleştirecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), küçük ve orta ölçekte yeni bir işyeri açmak isteyen işletmecilere ve yatırımcılara "özel koşullarda" işyeri satışı gerçekleştirecek.
Envanterinde bulunan işyerlerini 120 ay vadeli satışa çıkaran TOKİ, % 10 peşin 240 ay vade ile işyeri satışına çıkıyor. 
TOKİ, açık artırma yöntemiyle aralarında İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana ve Gaziantep gibi metropol illerin bulunduğu 33 ilde 166 işyeri ve 12 konutu satacak. Taşınmazlar üç ayrı ödeme şekli ile satışa sunulacak. Bu kapsamda % 10 peşin 240 ay vade, % 10 peşin 120 ay vade ve % 15 peşin 120 ay vade seçenekleri ile konut ve işyerlerinin satışı gerçekleştirilecek. 
% 10 peşin 240 ay vade 
TOKİ`nin % 10 peşin 240 ay vade ile satışını gerçekleştireceği işyerlerinin, Balıkesir-Merkez Ayşebacı 2. Bölgede de bulunduğu açıklandı.
16 Nisan 2013 Salı günü saat 14.00`da yapılacak işyeri ve konut satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul`daki merkezinde gerçekleştirilecek. Müzayedeye TOKİ merkez binasından canlı bağlantı yoluyla ve www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu taşınmazlar için teklif verilebilecek. 
Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müzayededen önce banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları taşınmazların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için için 50 bin lira katılım teminatı alınacak. 
Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak. 
Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı