Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Toplum Gönüllüleri Kulübü projelerini Mirza´ya aktardı

Toplum Gönüllüleri Kulübü projelerini Mirza´ya aktardı

17 Eylül Üniversitesi Toplum Gönülleri kulübü üyeleri Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı ziyaret ettiler.

17 Eylül Üniversitesi Toplum Gönülleri kulübü üyeleri Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında, 5-8 Mayıs tarihlerinde Bandırma, Kapıdağ, Edincik ve Kuşcenneti´nde yapılacak olan ve çevre, tarih ve geri kazanım üzerine düzenlenecek ?Doğa´nın Oyunu Ulusal Projesi? ile ilgili Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya bilgi veren üyeler, Bandırma´ya 5 Mayıs tarihinde diğer üniversitelerden ve Toplum Gönüllüleri Vakfı´ndan gelen toplam da 60 tane katılımcının yer alacağı dile getirildi.
Projenin ilk gününde Erdek´teki konaklama alanında çevre (çevresel sorunlar, bandırma doğası), tarih ve geri dönüşüm/kazanım üzerine atölyeler ve oturumların gerçekleştirilmesi planlanıyor.
İkinci günün sabahında Kapıdağ´da Kyzikos tarihi ve doğa üzerine etkinlikler yapılarak (Trekking, Rehber tarafından Kyzikos tarihi tanıtımı) öğleden sonra Edincik Mahallesinde bulunan Osmanlı´dan kalan kültürel miras tanıtılacak.
Üçüncü gün sabahtan Kuş Cenneti köyüne gidilerek orada bulunan doğal güzellikler üzerine tanıtım yapılacaktır öğleden sonra Bandırma´ya gelinecek ve Sahil Bandında ?Let´s Do İt? etkinliği yapılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Yaşadığımız dünyayı korumak ve temiz tutmak tüm insanlığın olduğu gibi yönetimi elinde bulunduran siyasi iktidarlarında önemle üzerinde durması ve duyarlılık göstermesi gereken bir noktadır. Unutulmamalıdır ki hiçbir ekonomik yatırım doğayı ve çevreyi tehlikeye atacak kadar değerli değildir. Tam tersine doğanını ve çevrenin sağlığını ön planda tutan yatırımlar gerçekleştirmek öncelikli hedefler arasında yer almalıdır? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli