Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

'Toprak Dede', doğduğu topraklarda anıldı

TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ölümünün 2. yılında anıldı.

TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ölümünün 2. yılında anıldı. 
Bandırma ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Karaca'nın hayatını konu alan belgesel gösterimi yapıldı. 
Bandırma ilçesinde 1922 yılında doğan ve 'Toprak Dede' olarak bilinen TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ölümünün 2. yılında memleketinde anıldı. 
TEMA Vakfı Bandırma Şubesi tarafından, Santral Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, Karaca'nın Türkiye'ye kattığı değer ve erozyon konusunda yaptığı çalışmalar anlatıldı. 'Yavru TEMA' öğrencilerinin de katıldığı anma programında, Karaca'nın hayatını konu alan belgesel gösterimi yapıldı. 
Törende konuşan TEMA Vakfı Bandırma Şube Sorumlusu Burak Uğur, Karaca’nın çevre ve erozyonla mücadele konusunda kendilerine ışık olduğunu belirterek, "Hayrettin Karaca bu topraklarda doğmuş, büyümüş, bu topraklarda eğitim almış. Bizim yürüdüğümüz sokaklardan yürümüş bir orman kahramanı. ‘Orman Kahramanı’ sıfatını da dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Birleşmiş Milletlerden almış bir isim. Dünyada sayılı isme verilen çok kıymetli bir ödülün sahibi. Bugün burada, aramızdan ayrılışının ikinci yıldönümü dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. Ancak her gün, her an, her söylediği söz, bizim yolumuz için ışık oluyor." dedi.  
Bandırma Belediye Başkan Vekili Fatma Sibel Karabacakoğlu da, törende yaptığı konuşmada Karaca’nın "Türkiye çöl olmasın” sloganıyla toplumda büyük yankı uyandırdığını hatırlatarak, “Hiçbir çıkar gözetmeden kendini insanlığın yararına ve doğaya adamış bir insandı." ifadelerine yer verdi.  
 Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 'Toprak ' doğduğu topraklarda anıldı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı