Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tosun, Kardeş Şehir Kamen heyetini konuk etti

Tosun, Kardeş Şehir Kamen heyetini konuk etti

ardeş şehir Almanya´nın Kamen kenti Belediye Başkanı Elka Kappen ve beraberindeki heyet, kardeş şehir ilişkilerinde 20. yıla girilmesi sebebi ile Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´u makamında ziyaret etti.

ardeş şehir Almanya´nın Kamen kenti Belediye Başkanı Elka Kappen ve beraberindeki heyet, kardeş şehir ilişkilerinde 20. yıla girilmesi sebebi ile Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´u makamında ziyaret etti.
Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Metin Ok ve Ozan Onur´da hazır bulundu.
Ziyarette konuşan Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun ?Öncelikle hepinize tüm Bandırma halkı adına hoş geldiniz demek istiyorum. Bu kardeşlik ilişkileri başlayalı 20 sene oluyor. İnşallah bu ilişkilerimiz daha fazla büyüyerek devam eder. Geçmiş dönem Belediye Başkanlarımıza bu kardeşlik ilişkilerini başlattıkları ve devam ettikleri için teşekkür ediyorum. Bandırmamız güzel bir şehir, limanı, demir yolu, sanayisi, turizmi ve tarımı ile gelişmiş güzel bir kent. Önümüzdeki birkaç günde bölgemizi gezerek inceleme fırsatınız olacak. Umarım memnun kalırsınız. Ben tekrardan hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.? dedi.
Kardeşlik ilişkilerimizin başladığı 20 yıldan bugüne tekrardan burada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kamen Belediye Başkanı Elka Kappen ?Tolga Başkanı seçim sonuçları için tebrik ediyorum. Ben ilk defa Bandırma´ya geliyorum onun için bu ziyaretin benim için önemi çok büyük. Şehirlerarası kardeşlik ilişkileri uzun vadede tarihe çok güzel anılar ve hatıralar katıyor. Kültür alışverişi ve insanların birbiri ile ilişkisi çok önemli, maalesef kaybolmakta olan bir özellik onun için biz bu tür kardeşlik ve kültürel ilişkilere çok önem veriyoruz. Ben Kamen´de deniz olmamasına üzülüyordum ancak artık üzülmüyorum kardeş şehrimizde deniz olması beni çok mutlu etti. Burası çok güzel bir şehir burada olmaktan çok mutluyuz.? dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Tosun, Kamen Belediye Başkanı Elka Kappen´e Belediye projeleri hakkında bilgi verdi. İki Başkan gerçekleştirilecek sosyal projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduktan sonra Almanya´daki Belediyecilik ve Türkiye´deki Belediyecilik hakkında birbirlerine bilgiler aktardı.
Ziyaret sonunda Başkan Av. Tolga Tosun, Kamen Belediye Başkanı Elka Kappen´e ilçenin sembolü haline gelen Minyatür Bandırma Vapuru´nu ve beraberinde gelen heyete de Bandırma´yı hatırlatan çeşitli hediyeler takdim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli