Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tosun, Yılmaz´dan sahil bandını istedi

Tosun, Yılmaz´dan sahil bandını istedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´dan alışılan yanıt: ?Bakarız!?

II. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu´nda, ?Bandırma ve çevresi yerel yönetimler paneli?nde ilginç bir diyalog yaşandı.
Yöremizdeki belediye başkanlarının, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile aynı masada buluştukları panelde, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da konuştu. Tosun, konuşması sırasında, 2014-2019 dönemi sırasında gelirlerinden 160 milyon doların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne gittiğini vurgularken, ?İlçe belediyesi olduğumuz dönemlerde kendi göbeğimizi kendimiz kesiyorduk. Şimdi durum çok farklı? dedi.
Bandırma´nın 1/5 binlik ve 1/binlik planlarının artık bitirilmesi gerektiğine dikkati çeken Tosun, şunları söyledi:
?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden bugüne kadar hiçbir yatırım alamadık. Büyükşehir´den tüm ilçelere adaletli yatırım bekliyoruz. Hâlen Balıkesir ilinde devletin spor salonu bulunmayan tek ilçeyiz. Şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanında bulunan mendireğimizi ve sahilimizi Livatya ile birleştirmek için kendimize istiyoruz.?
Tosun, bu arada yanında oturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a, ?Sahil bandını bize vereceksiniz değil mi başkanım?? diye sordu. Yılmaz´ın yanıtı ise kendisinden önceki belediye başkanları olup, Bandırma´ya en küçük katkıları bulunmayan Edip Uğur ve Zekai Kafaoğlu´ndan farksızdı: ?Bakarız!?
Yılmaz, bu arada Bandırma´ya 144 milyon liralık yatırım yaptıklarını öne sürerken, ?Tabii bu altyapı yatırımları toprağın altında olduğu için görülmüyor? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli